شناسایی اصول طراحی باشگاه نخبگان و مخترعینبر اساس آیین نامه بین المللی لید بر اساس آیین نامه بین المللی لید

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری درمعماری و شهرسازی - شهر مصدر
  • کد COI اختصاصی: CSAU01_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن حاجی امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند، ایران

آرش ثقفی

گروه شهرسازی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ، ایران

چکیده

این مقاله کوششی است هدفمند برای معرفی یکی از جریان های مهم معماری معاصر جریانی که عکس العملی منطقیدر برابر مسائل و مشکلات به وجود آمده عصر صنعت به شمار می رود. با استناد به تحقیقاتی که به عمل آمده و کمبودمکانی به منظور رفع احتیاج ( هم به منظور رفاهی - تفریحی و هم به منظور مکانی برای گردهمایی و گپ وگفتگو ) باعنوان باشگاه برای پیشرفت در تولید علم و ثروت کشور و بخصوص طرح ها و ایده های ناتمام باشد، ملموس است. لذاتحقیق و بررسی بیشتر و جامع در این خصوص نه تنها امری لازم الاجرا به نظرمی رسد، بلکه به جرأت می توان گفت کهدر این خصوص تعلل و کم کاری نابخشودنی ای صورت گرفته است. امروزه با افزایشجمعیت نخبگان و ساخت ساختمانهای بی کیفیت و با طول عمر پایین و بدون شاخصه های پایداری و کاهش منابع تجدید ناپذیر، نیاز به طراحی بناهایپایدار، هماهنگ و سازگار با طبیعت بیش از پیش احساس میشود . معماری پایدار با شناخت محیط و به وجود آوردنمعماری سازگاری با طبیعت از میزان اتلاف انرژی در ساختمانها می کاهد و آسایش بیشتری برای شهروندان حاصل بهوجود می آورد .این نوع طراحی بر تعامل بین انسان و منابع طبیعی تاکید فراوانی دارد .روش تحقیق این مقاله از سه روشدلفی ، پیمایشی و کتابخانه ای میدانی است – که در آن به مقایسه ی شاخصهایی از معماری پایدار شامل نور، تهویه،جهت دهی ساختمان، مصالح نما، بازشوها، فرم نما در باشگاه و... مطابق آیین نامه امتیازدهی زیست محیطی Leed می پردازیم. استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشید، انرژی باد و ... و همچنین استفاده از نور طبیعی، تهویه و حفظ انرژی جهت صرفه جویی و کنترل اتلاف حرارتی از موارد اصلی این نوع معماری است. یافته های تحقیق در بخش پرسشنامه نشان می دهد که در کاهش پدیده مهاجرت نخبگان ، ویژگی های فردی ، مجموعه عوامل داخلی به عنوان ساختار درونی، عناصر خاص مکانی ، عوامل ارتباط بین المللی و زیر مجموعه های آن همگی از طریق فضای مکانی ،که مورد تأیید جامعه بین المللی باشد تاثیر و سهم بسزایی دارند.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، آیین نامه Leed، طبیعت، باشگاه نخبگان و مخترعین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.