بررسی کالبدی فضای اقامتی و نگهداری در خانه سالمندان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری درمعماری و شهرسازی - شهر مصدر
  • کد COI اختصاصی: CSAU01_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم، دانشکده معماری

منصور نیکپور

استادیار گروه معمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم، دانشکده معماری

چکیده

جمعیت سالمندان به دلیل پیشرفت های پزشکی و کاهش مرگ و میر و همچنین کاهش آمار زاد و ولد رو به افزایش است. لذا می بایست برای مواجهه شدن با این افزایش جمعیت سالمندان آمادگی و برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد. بی توجهی به نیازهای روحی و جسمی سالمندان سبب کم رنگ تر شدن امید و رضایت از زندگی در سالمندان شده و باعث می شود ضعف های دوران پیری نمود بیشتری پیدا کنند. خانه سالمندان اولین و ساده ترین راه حلی است که جهت رفع مشکلات سالمندان مطرح شده اما به دلیل برطرف نشدن برخی از نیازهای سالمندان از جمله نیازهای روحی آنها الگوی دیگری در غرب به نام دهکده سالمندی مطرح و اجرا گردید. هدف از این تحقیق رسیدن به یک فضای اجتماعی و عملکردی در جهت رفع تمامی نیازهای سالمندان می باشد. اما عدم توجه به نیازهای روحی و روانی و همچنین شرایط جسمانی سالمندان در طراحی فضاهای کالبدی سرای سالمندان سبب افزایش افسردگی و کاهش امید به زندگی در این قشر می گردد. این تحقیق بنادارد به بررسی کالبدی فضای نگهداری خانه سالمندان در جهت رفع نیازهای آنان بپردازد. این تحقیق از نوع کیفی و از طریق مطالعات کتابخانه ای و با ابزار فیش برداری به همراه مرور متون و منابع انجام گرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد که توجه به فضای نگهداری خانه سالمندان به رفع نیازهای روحی و جسمی و همچنین رشد شخصیت سالمندان می انجامد. یافته های این تحقیق مورد استفاده طراحان و معماران در جهت خلق فضای اقامتی مناسب برای رفع نیازهای روحی و جسمی سالمندان قرار گیرد.

کلیدواژه ها

خانه سالمندان، فضای نگهداری خانه سالمندان، ارتقاءکیفیت زندگی سالمندان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.