بررسی عوامل مؤثر در طراحی اقلیمی مجتمع های مسکونی (مطالعه موردی: مجتمع مسکونی 122 واحدی در منطقه 4 تهران)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری درمعماری و شهرسازی - شهر مصدر
  • کد COI اختصاصی: CSAU01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محرم مولازاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، واحد عجب شیر، دانشگاه آزاد اسلامی عجب شیر، ایران

علی پناهی

عضو هیئت علمی گروه برنامه ریزی شهری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

چکیده

امروزه اهمیت و ضرورت توجه به شرایط اقلیمی در طراحی و ساخت از دو نظر حائز اهمیت می باشد: از یکسو ساختمان هایی هماهنگ با اقلیم یا ساختمانهای با طراحی اقلیمی از نظر آسایش حرارتی، کیفیت بهتری دارند. از سوی دیگر هماهنگی ساختمان با شرایط اقلیمی موجب صرفه جویی در مصرف انرژی مورد نیاز برای کنترل شرایط محیطی اینگونه ساختمانها می شود. بنابراین طراحی اقلیمی، راهکاری جهت دستیابی به آسایش حرارتی است که با استفاده از وسایل مکانیکی، مصرف انرژی را به حداقل ممکن کاهش دهد. چس یکی از مولفه های مهم و تأثیر گذار در معماری انرژی است، انرژی به ویزه از چند منظر حایز اهمیت است که اولین آن تشدید مسئله اقتصادی انرژی، توزیع گازهای گلخانه ای، نقش آن در روند گرمایش زمین و تخلیه لایه اوزون است گرم شدن کره زمین و تغییرات اقلیمی عواقب توزیع گازهای گلخانه ای ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی جهت تولید انرژی می باشد و بخش ساختمان و علی الخصوص مجتمع های مسکونی، سهم زیادی در میزان مصرف این انرژی دارد. از اینرو صنعت ساختمان باید در جهت مسئولیت پذیری بیشتر در مورد محیط زیست حرکت کند. در نهایت می توان گفت توجه به اهداف عمده طراحی اقلیمی در هر منطقه ی آب و هوایی و پیش بینی مواردی در جهت تحقق بخشیدن به این اهداف موجب سازگاری و هماهنگی ساختمان ها باشرایط اقلیمی و صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد. در این تحقیق، با استفاده از روش تحقیق تحلیلی- توصیفی و با مطالعه منابع گوناگون سعی بر این بوده است که اصولی برای طراحی ساختمان با توجه به شرایط اقلیمی ارائه گردد.

کلیدواژه ها

طراحی اقلیمی، مجتمع های مسکونی، آسایش حرارتی، صرفه جویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.