بررسی رضایت شهروندان از پارک ها و فضای سبز شهری (مطالعه موردی: دوپارک در بندرعباس)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری درمعماری و شهرسازی - شهر مصدر
- کد COI اختصاصی: CSAU01_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2220
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، ایران
دانشجوی دکتری، گروه معماری، دانشگاه تهران، ایران
چکیده
پارکها احساس امنیت، آرامش و آسودگی خاطری است که توجه به ابعاد مختلف آن می تواند ارتباطات و سرمایه اجتماعی عظیمی که خود عاملی برای ثبات، آرامش و لذت از فضاهای عمومی شهری است را به وجود می آورد. ولی امروزه به نظر می رسد که فضاهای عمومی شهر، مانند پارکهای شهری که از مهم ترین عناصر این فضاها هستند، متأثر از برخی عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، مشکلات بسیاری را برای امنیت شهروندان ایجاد کرده و طراحی پارک ها بر اساس ضوابط و استانداردها تأثیر بسیاری در فضاهای عمومی شهری و روابط اجتماعی دارد. در همین ارتباط، مقاله حاضر با روش اسنادی- میدانی، به بررسی رضایت از ساختار و معماری پارکهای شهری منطقه یک شهر بندرعباس پرداخته است. با توجه به پرسشنامه های موجود نتیجه رضایتمندی شهروندان از پارک، وجود نداشتن فضاهای سرپوشیده و سایه دار و دارا نبودن ورودی و خروجی مشخص و مناسب نبودن فضای بازی کودکان و کافی نبودن فضای سبز نبودن فضای پارکینگ ماشین و مواردی دیگر با توجه به این شرایط رضایتمندی شهروندان نسبت به وضع موجود پارک های کاکتوس و پارک شورا پایین می باشد. طبق نتایج، طراحی فضایی امن و مناسب برای کودکان از اهمیت بسیار بالایی برای شهروندان برخوردار است. همچنین با توجه به رضایت بیشتر مردم و احساس امنیت بیشتر در پارکهای فاقط موانع دید، در طراحی پارک می بایست شرایط امنیتی منطقه درنظرگرفته شود.کلیدواژه ها
رضایت شهروندان، فضای سبز، پارک های شهر بندرعباسمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.