تاثیر بتائین در تولید ویتامین B12توسط سودوموناس دنیتریفیکانس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
  • کد COI اختصاصی: NBCI08_1044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات،بخش زراعت و اصلاح نباتات،دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

اسماعیل ضیایی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

محمد هادی اسکندری

استادیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

ویتامین B12 از لحاظ ساختار شیمیایی دارای ساختمان پیچیده تر از سایر ویتامین ها می باشد، هسته مرکزی این ویتامین شبیه ساختمان پورفیرین درهم است. امروزه با توجه به این که تولید ویتامین B12 با روش های شیمیایی پیچیده و پرهزینه است استفاده از میکرواورگانیسم ها مورد توجه قرار گرفته است. تعدادی ازمیکرواورگانیسم ها از جمله پروپیونی باکتریوم شرمانی، پیروپیونی باکتریوم فرویدنریچی و سودوموناس دنیتریفیکانس به صورت موفقیت آمیزی برای تولید صنعتی ویتامین B12 مورد استفاده قرارگرفته اند. بتائین یک ترکیب ضروری درسنتز بیوشیمیایی ویتامین B12 که نقش مثبتی در تولید بیشتر ویتامین B12 و پورفیرین به وسیله سویه های باکتریایی تولید کننده ویتامین B12 مانند سودوموناس دنیتریفیکانس می باشد. زمانی که بتائین درمحیط کشت تخمیر وجود ندارد نسبت به زمانی که بتائین دردو مقدار 15 و 30g/l درمحیط تخمیر وجود دارد. مقدار گاما-آمینولولینیک اسید به مقدار بسیار زیادی کمتر می باشد. همچنین زمانی که بتائین درمحیط تخمیر وجود ندارد درکل فرایند تخمیر میزان بیوسنتز ویتامین B12 برابر صفر می باشد. به خاطر رشد بهتر سلولی مقدار ویتامین B12 تولیدی در حالتی که 15g/l بتائین درمحیط تخمیر وجوددارد کمی بیشتر از حالتی است که 30g/l بتائین درمحیط تخمیر وجود دارد.

کلیدواژه ها

ویتامین B12، بتائین، سودوموناس دنیتریفیکانس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.