مقایسه کارایی باززایی مستقیم و غیر مستقیم در انتقال ژن رز( Rosa hybrida cv. Apollo ) با استفاده از اگروباکتری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
- کد COI اختصاصی: NBCI08_1020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 510
نویسندگان
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران(ABRII) ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران(ABRII)
چکیده
رزها یکی از مهم ترین گیاهان زینتی در جهانند و ارزش تجاری بالایی در زمینه های زینتی، دارویی و آرایشی دارند. در سال های اخیر یکی از راه های به نژادی در رز استفاده از مهندسی ژنتیک بوده است. در این آزمایش به منظور انتقال ژن به رز بوسیله اگروباکتری دو روش باززایی مستقیم و غیر مستقیم مورد بررسی قرار گرفتند و اثر این دو روش باززایی برمیزان تراریختی بررسی شد. در این تحقیق از ژن گزارشگر gus و رز رقم Apollo استفاده شد. گیاهچه هایی که پس از باززایی آزمون هیستو شیمیایی gus و واکنش زنجیره ای پلیمراز بر روی آنها مثبت بود و وجود ژن gus را نشان دادند. به عنوان گیاهان تراریخت احتمالی در نظر گرفته شدند. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از روش باززایی مستقیم می تواند میزان تراریختی احتمالی را در ریزنمونه های تلقیح شده افزایش دهد.کلیدواژه ها
انتقال ژن، رز، باززایی مستقیم و غیر مستقیم ، gusمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.