مطالعه اثر پیشتیمار سرمایی بر کالوسزایی و رویانزایی گامتی در کشت بساک خیار ( Cucumis sativus L.)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
  • کد COI اختصاصی: NBCI08_1000
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس حمیدوند

دانشجوی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا همدان

محمدرضا عبدالهی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا

مهرداد چایچی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا

سیدسعید موسوی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا

چکیده

پیش تیمارهای سرمایی و گرمایی ، از جمله عوامل موثر و متداول در آندروژنز می باشند . در این تحقیق اثر پیشتمار سرمایی بر کالوسزایی و رویانزایی گامتی در کشت بساک دو واریته خیار (اصفهانی و بتاآلفا) بررسی شد . آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار استفاده گردید . سطوح مختلف پیش تیمار سرمایی (بدون پیش تیمار ، 4C و 10 C در مدت زمانهای دو و چهار روز) به عنوان عامل اول و دو واریته خیار ( اصفهانی و بتاآلفا )به عنوان عامل دوم در نظر گرفته شدند . نتایج نشان داد که اختلاف معنیداری بین پیشتیمارهای سرمایی، از نظر میزان کالوسزایی و روایانزایی گامتی، در کشت بساک دو واریته خیار وجود دارد . استفاده از پیشتیمار سرمایی 4C به مدت 4 روز بیشترین میزان کالوسزایی و بیشترین میانیگین تعداد رویان به ازای هر بساک، را به ترتیب در کشت بساک واریته اصفهانی و بتا آلفا خیار ایحاد کرد . همجنین استفاده از تیمار سرمایی 4c به مدت 2 روز ، بیشتین مزیان درصد کالوس های رویانزا را د رواریته بتا آلاف ایجاد کرد . نتایج این تحقیق در آینده می تواند پایهای برای تولید گیاهان هاپلوتید مضاعف و اصلاح توده های بومی خیار باشد .

کلیدواژه ها

خیار، کشت بساک، کالوسزایی، رویانزایی، پیشتیمار سرمایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.