تعیین پتانسیل تولید و دامنه دمایی فعالیت آنزیم بنا گلوکاناز استرین های Bacillus غربال شده از مزارع گندم
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
- کد COI اختصاصی: NBCI08_0992
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 655
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته فیزولوژی گیاهی دانشکده علوم پایه دانشگاه ارومیه
پژوهشگر بخش تحقیقاتی بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
استادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه ارومیه
استادیار بخش تحقیقاتی بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
چکیده
آنزیم بتاگلوکوناز بر بتاگلوکان موجود در گندم و سایر دانه های غلات اثر می گذارد و زنجیره گلوکان را در نقاط اتصال (4-1 ) گلیکوزیدی می شکند . اغلب گلوکونازهای صنعتی توسط قارچ های Cladorrhinum foecundissimum Candida albicans ،، Agaricus brasiliensis و باکتری های مربوط به جنس Bacillus تولید می شود . در بررسی حاضر سویه های جدا شده از مزارع گندم از نظر تولید آنزیم بتاگلوکوناز به صورت کیفی و کمی مورد ارزیابی قرار گرفتند . فعالیت آنزیم بتاگلوکوناز تولید شده توسط سویه های مورد بررسی در محدودها دمایی 70-30C و 4/6 pH مورد بررسی قرار گرفت . همچنین سویه های مذکور بااستفاده از روش بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی گردیدند . نتایج این ارزیابی نشان داد که بیشترین فعالیت کاتالیتیکی آنزیم بتا گلوکوناز تولید شده توسط استرین های مورد بررسی در دمای 30 و 55 درجه سانتی گراد مربوط به جدایه T37a بوده که به ترتیب 39/9247 و 1129/89 u/L برآورد گردید . همچنین بر اساس نتایج خحاصله لالاترین فعالیت آنزیم در دمای 70 درجه سانتی گراد معادل u/L 50/540 تخمین زده شد که متعلق به جدایه t41a بود . بر اساس نتایج حاصله مشخص شد که تقریبا بیشترین فعالیت آنزیم در دمای 55 درجه انتی گراد صورت گرفته و با افزایش دما میزان فعالیت آنزیم به صورت معنی داری کاهش می یابد . آنالیز فیلوژنتیکی ( مبتنی بر ژن 15SrDNA و روش های بیوشمیایی ) نشان داد که سویه های مذکور متعلف به گونه B.subtitlis می باشند .کلیدواژه ها
بتا گلوکوناز ، تعیین ویژگی ، مزارع گندم Bacillus subtilisمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.