مشخصات مولکولی ژنوم کامل جذایه ایرانی ویروس بی بذری گوجه فزنگی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
- کد COI اختصاصی: NBCI08_0959
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 644
نویسندگان
گروه گیاهپزشکی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان
گروه گیاهپزشکی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان
گروه گیاهپزشکی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان
گروه گیاهپزشکی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
اخیرا ویروس بیبذری گوجه فرنگی از گیاهان زینتی از استان کرمان گزارش گردیده است . به منظور مطالعه و بررسی مولکولی ژنوم کامل جدایه ایرانی ویروس بی بذری گوجه فرنگی بک نمونه گیاه اطلسی آلوده به این ویروس در منطقه ماهان کرمان جمع آوری و آلودگی نسبت به TAV توسط آزمون DAS-ELISA تایید گردید . آر . ان .ای این جدایه استخراج و با استفاده از سیزده جفت آغازگر اختصاصی طولکامل ژنوم این جدایه در روش RT-PCR تکثیر و سپس در پلاسمید pTZ57R/T در دو سویه JM 107 باکتری Escherichia coli همسانه سازی گردید . بر اساس نتایج حاصل طول قطعات RNA-1، RNA-2 و RNA-3 جدایه ایرانی TAV ( Ker.Mah.P) به ترتیب 3357، 3035، 2192 و طول کامل ژنوم این جدایه معادل 8587 نوکلئوتید بدست آمد . زنوم این جدایه حاوی پنج قاب باز خواندنی شامل CP، MP ، 2a ، 2b، 1aمی باشد . موتیف های حفاظت شده ناحیه هلیکاز و نواحی حفاظت شده RdRp به ترتیب بر روی قطعات RNA-1 و RNA-2 قرار دارند . همچنین نواحی حفاظت شده UG tractو نایحه بین زنی (IR) نیز بر روی قطعه RNA-3 قرار دارد . در انتهای 3'UTR تمامی آر . ان . ای های جدایه مذکور نیز یک توالی حفاظت شده به طول 40 نوکلئوتید وجود دارد . علاوه بر این ژن 2b جدایه Ker.Mah.P نیز به طول 315 نوکلئوتید بوده که دارای 27 نوکلئوتید بیش تر از سایر جدایه های گزارش شده TAV در دنیا می باشد . نتایج خاصل از این تحقیق بیانگر آنست که ژنوم جدایه ایرانی ویروس TAV همانند سایر جدایه های این ویروس در دنیا دارای نواحی حفاظت شده می باشد .کلیدواژه ها
ویروس بیبذری گوجه فرنگی، مشخصات مولکولی ، ناحیه حفاظت شدهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.