مطالعه اثر تنظیم کننده ی رشد گیاه (2-4،d)و غلظت ساکاراز بر کالوسزایی در کشت تخمدان دو رقم خیار ( Cucumis Sativus L )
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
- کد COI اختصاصی: NBCI08_0954
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 589
نویسندگان
دانشجوی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا همدان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا
استادیار گروه باغبانی
چکیده
در این پژوهش اثر سه تیمار 2-4,D در چهار غلظت (0.2 ، 0.1 ، 0.6 ، 0 میلی گرم در لیتر ) ، ساکارز در سه غلظت (20، 40 ، 60 گرم در لیتر ) و ژنوتیپ (رقم ایرانی (ارومیه ) ، رقم خارجی (بتا آلفا) بر میزان کالوسزایی در کشت تخمدان خیار بررسی شد . آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طراح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد . سطوح مختلف 2-4,D به عنوان عامل اول ، غلظت ساکارز عامل دوم و دو واریته خیار عامل سوم در نظر گرفته شدند . بذور گیاهان مورد نظر در گلخانه مورد کشت و پرورش قرار گرفتند . مواد گیاهی گلهای ماده بود ، در این گلها یک روز قبل از باز شدن با توجه به رنگ سبز مایل به زردشان شناسایی و برداشت شدند و سپس به محیط کشت B5 که حاوی مقادیر مختلفی از 2-4,D و ساکارز بود منتقل شدند . نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر دو واریته خیار برای هیچکدام از صفات مورد مطالعه ، از نظر آماری معنیدار نبودند . استفاده از ساکارز (60) و 2-4,D صفر دارای بیشترین و ساکارز (60) و 2-4,D (.2) دارای کمترین دصد کالوسزایی می باشند . اثر متقابل 2-4,D و ساکارز در سطح 0.001 معنیدار گردید . اثرات ساده 2-4,D در سطح 0.05 و ساکارز رد سطح 0.001 معنی دار می باشند .کلیدواژه ها
خیار ، کشت تخمک ، کالوسزایی، 2-4,D، ساکارزمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.