هشتمین همایش ملی انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش مالی ایمنی زیستی اثر تیمارهای آنتی اکسیدانی بر روی کالوس های قهوه های گیاه دارویی (ziziphora tenuior)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
- کد COI اختصاصی: NBCI08_0819
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 498
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه محقق اردبیلی
دانشیار گروه زیست شناسی ، دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار گروه زیست شناسی ، دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
کشت بافت گیاهی می تواند بستر مناسبی جهت حفظ و نگهداری گونه ها و ژنوتیپهای مادر و یا در حال انقراض طبیعت به عنوان منابع با ارزش ژرمپلاست محسوب شود . گیاه کاکوتی (ziziphora tenuior) از تیره lamiacea است . اسانس این گیاه مخلوطی از ترکیب های شیمیایی آلی فرار شامل سزکوئیتر پنها وترپنها است . از ترکیبات موثر در این گیاه پولگون است که دارای خاصیت ضد باکترایی و ضد قارچی است . هدف از این تحقیق استفاده از مواد آنتی اکسیدان برای جلوگیری از قهوه های شدن کالوس گیاهچه کاکوتی است . مشاهده شد که تیمارهای هورمونی حاوی 0.5 میلیگرم در لیتر 2,4-D و 0.5 میلیگرم در لیتر Kin، 0.5 میلیگرم در لیتر 2,4-D و 1 میلیگرم در لیتر Kin ، 1 میلیگرم در لیتر 2,4-D و 0.5 میلیگرم در لیتر Kin بهترین رشد کالوس را نشان دادند . تقریبا یک هفته بعد از القای کالوس ، کالوسها شروع به قهوه های شدن کردند . قهوه های شدن بطور عمده در اثر فعالیت آنزیم پلی فنل اکسید از ایجاد می گردد . ترکیبات فنلی آزاد شده باعث ایجاد صدمه به بافت میگردند که این خود باعث آزاد شدن فنل بیشتر و به دنبال آن قهوه های شدن بیشتر بافت می شود . برای کاهش قهوهای شدن از غلظت های مختلف آنتی اکسیدانهای اسید سیتریک و اسید آسکوربیک استفاده شد .کلیدواژه ها
کشت بافت، القای کالوس، ziziphoa tenuior، اسید آسکوربیک، اسید سیتریکمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.