استفاده از حرکت گهوارهای فونداسیون جهت کاهش تغییرشکل طلب در وصله ی ستونهای بتنی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE04_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش فرجادی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه ارومیه، ارومیه

سعید موجدی

کارشناس ارشد سازه، دانشگاه ارومیه، ارومیه

سعید تاروردیلو

استادیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه

چکیده

در اکثر ساختمان های طراحی شده براساس آیین نامهی زلزله ی ایران، با توجه به انتخاب سطح شکل پذیری معمولی و متوسط برای طراحی، محل وصلهی ستون ها، پای ستون می باشد . این مسئله همچنین در مورد ساختمانهای موجود نیز صدق می کند . از طرفی پای ستون محل محتمل تشکیل مفصل پلاستیک است و با توجه به عملکرد معمولاً نامناسب وصله، به دلیل طول کم وصله یا محبوس شدگی نامناسب، در ارزیابی عملکرد این سازهها با فرض پی صلب، معمولاً دوران طلب برای این مقاطع قابل تأ مین نیست . انعطاف پذیری پی و شالوده می تواند منجر به کاهش شکل پذیری طلب در محل وصله گشته و نیاز به بهسازی را کاهش و در مواردی مرتفع نماید . هدف این مقاله ارزیابی عملکرد سازه های بتنی، با و بدون در نظر گرفتن حرکت گهوارهای و در حضور وصله در پای ستون با استفاده از آنالیز غیر خطی استاتیکی میباشد . نتایج نشانگر است که در نظر گرفتن حرکت گهوارهای میتواند منجر به تغییر مد شکست گردد .

کلیدواژه ها

وصله، برش اصطکاکی ، محبوس شدگی، حرکت گهوارهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.