شناسایی آلل های خودسازگاری و خود ناسازگاری در ژنوتیپ ها و دو رگه های امید بخش بادام با استفاده از نشانگر های مولکولی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
  • کد COI اختصاصی: NBCI08_0429
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ائلیاز احمدی نیک

کارشناسی ارشد مهندسی بیوتکنولوژی کشاورزی از دانشگاه پیام نور تهران

مهرشاد زین العابدینی

استادیار، عضو هیئت علمی بخش ژنومیکس پژوهشکده بیو تکنولوژی کشاورزی ایران

محمد علی ابراهیمی

استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور تهران

علی ایمانی

استادیار، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر

چکیده

ژنوتیپ ها و دورگه های امیدبخش بادام، منبع غنی از صفات مطلوب می باشند که می توان از آنها در برنامه های به نژادی و اصلاح نباتات بهره برد. در بادام، خودناسازگاری توسط یک مکان ژنی چندآللی کنترل می شود. دراین پژوهش، آلل های خود ناسازگاری، در 100 رقم، ژنوتیپ و دو رگه های امید بخش بادام مطالعه شد. واکنش های زنجیرهای پلیمراز با استفاده از چهار مجموعه آغازگر که شامل دو جفت آغازگر دژنره(PaConsIF/EM-PC1consRD ، EM-PC2consFD/EM-PC3consRD) یک جفت آغازگر عمومی ( AS1II/AmyC5R ) و یک جفت آغازگراختصاصی (CEBASf/AmyC5R) می باشد، انجام شد. این آغازگرها آلل هایی با اندازه ی 555 جفت باز تا2400 جفت باز را شناسایی وتفکیک کردند. اندازه ی آلل های تکثیر شده با استفاده از آغازگرهای دژنره اینترون دوم (EM-PC2consFD/ EM-PC3consRD) مابین 240 تا 3000 جفت باز واندازه ی آلل های تکثیر شده توسط آغازگرهای دژنره اینترون اول، از 270 جفت باز تا 700 جفت باز متغیر بود. آغازگر اختصاصی CEBASf/AmyC5R، ا15آلل خودسازگاری Sf را درنمونه های مورد بررسی تکثیر کرد. آلل های S1 ، S7 بیشترین و S16 و S28 کمترین فراوانی را در بین آلل ها داشتند. نمونه ها در گروه های سازگار و نیمه سازگار طبقه بندی شده و نمونه های سازگار از نظر ژنوتیپ خود ناسازگاری معرفی شدند.

کلیدواژه ها

بادام، آلل های خود سازگاری و خود ناسازگاری، واکنش زنجیرهای پلیمراز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.