تولید نوترکیب رامنولیپید Pseudomonas aeruginosa ATCC 9027 در کارخانه سلولی غیر بیماری زای Pseudomonas putida KT2440

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
  • کد COI اختصاصی: NBCI08_0410
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام ستوده

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز

فرزانه آرام

کارشناس ارشد بیوتکنولوژی در کشاورزی دانشگاه شیراز

علی هرتمنی

کارشناس ارشد بیوتکنولوژی در کشاورزی دانشگاه شیراز

علی نیازی

دانشیار پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه شیراز

چکیده

رامنولیپید که توسط بیمارگر انسانی Pseudomonas aeruginosa تولید می شود. یکی از مفیدترین بیوسورفکتانت ها با کاربرد وسیع در صنعت، تصفیه نفت و پالایش آب و خاک تا کشاورزی، درمان انسانی و دارو دارد. آنها کاندیدای بالقوه برای نسل بعدی سورفکتانت های صنعتی هستند. تولید در حجم وسیع بستگی به پیشرفت در زمینه مهندسی سویه، طراحی محیط، روش های بهینه سازی عملکرد و مسیرهای خالص سازی دارد.موضوع کلیدی در این بین تولید بیماری زای رامنولیپید است که باید جلوگیری شود. به همین خاطر با استفاده از مهندسی ژنتیک، امکان تولید این نوع گلیکولیپید در میزبان مناسبی به نام Pseudomonas putida صورت گرفت. در این مطالعه، ژن های بیوسنتز رامنولیپید (rhlAB) از سویه تولید کننده آن Pseudomonas aeruginosa (ATCC 9027) به Pseudomonas putida KT2440 منتقل شد و توانایی سویه مهندسی شده جدید برای تولید رامنولیپید در تعدادی از محیط ها بررسی شد. مشخص شد که تولید غیر بیماری زای رامنولیپید ( بیش از 0/2 گرم در لیتر) در محیط های کشت مختلف امکان پذیر است. نتایج نشان داد که تولید بالاتر رامنولیپید از طریق طراحی محیط با دستورزی ژنتیکی بیشتر امکان پذیر است.

کلیدواژه ها

رامنولیپید، Pseudomonas aeruginosa، تراریختی، تولید هترولوگ، Pseudomonas putida

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.