بررسی القای پلی پلوئیدی در گیاه جعفری( Artemisia aucheri )

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
  • کد COI اختصاصی: NBCI08_0395
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید نصیروند

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی

رسول اصغری زکریا

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

ناصر زارع

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

بهروز اسماعیل پور

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی

چکیده

القای پلی پلوئیدی با استفاده از مواد شیمیایی جهش زا، یکی ازروش های اصلاح گیاهان دارویی به منظور افزایش تولید متابولیت های ثانویه است. در این پژوهش به منظور القای پلی پلوئیدی در گیاه جعفری، بذور در 4 غلظت 0/025، 0/05، 0/1 و 0/2 از کلشیسین و در 3مدت زمان 8، 24 و 48 ساعت تحت تیمار قرار گرفتند. سطح پلی پلوئیدی در گیاهان زنده مانده از طریق شمارش کروموزوم از روی برگ های جوان شناسایی شد و خصوصیات مورفولوژیکی و آناتومیکی درگیاهان تتراپلوئید مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه برگ گیاهان تتراپلوئید با گیاهان دیپلوئید نشان داد که طول و عرض برگ های گیاهان دیپلوئید کوچک تر از گیاهان تتراپلوئید بودند.همچنین ارتفاع گیاهان دیپلوئید در مقایسه با گیاهان تتراپلوئید کاهش یافت. مقایسه تراکم و اندازه روزنه نشان داد که تراکم روزنه ها در گیاهان تتراپلوئید کاهش، ولی اندازه روزنه ها به طور قابل توجهی افزایش یافت.

کلیدواژه ها

تتراپلوئید، جعفری، خصوصیات مورفولوژیکی و آناتومیکی، کلشیسین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.