دست ورزی ژنتیکی ازدیدگاه اسلام، مسیحیت و یهودیت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
  • کد COI اختصاصی: NBCI08_0301
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1016
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن رهنما

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

چکیده

انسان امروزی قادر است با روش های نوین مهندسی ژنتیک اقدام به دستکاری ژنتیکی هر شکلی از حیات نماید. به همین دلیل نگرانی هایی از جنبه های اخلاقی، اجتماعی و ایمنی زیستی درجهت پذیرش این فناوری جدید دربین عموم مطرح شده است. دیدگاه های مذهبی هم نقش قابل ملاحظه ای در پذیرش عمومی این فناوری دارند. در این مقاله دیدگاه سه دین بزرگ توحیدی ( اسلام مسیحیت و یهودیت) در زمینه فناوری تراریخته مورد بحث قرار می گیرد. بررسی ها نشان می دهد که هیچ اجماع کلی در این زمینه در درون این سه دین وجود ندارد. اما بنظر می رسد که تمایل عمومی درهرسه این ادیان به طور فزاینده ای به سمت پذیرش این فناوری و انجام تحقیقات در زمینه محصولات تراریخته و همچنین مصرف آنها پیش می رود. با این وجود؛ تمامی این رویکردها بربررسی های دقیق علمی، اخلاقی و نظارتی درخصوص این محصولات تاکید دارند. البته عوامل متعدد دیگری هم برتاثیر جنبه های مذهبی برپذیرش محصولات تراریخته دخالت دارند، ازجمله: رسانه ها، فعالان محیط زیست، دانشمندان و صنایع غذایی وهمچنین تمامی مواردی که منبع اطلاعاتی مردم بوده و بر درک و شناخت مصرف کنندگان تاثیر می گذارند.

کلیدواژه ها

اسلام، غذاهای تراریخته؛مهندسی ژنتیک، مسیحیت، یهود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.