بهینه سازی روش استخراج DNA از گونه وحشی مرمره (Prunusincana Pall.)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
- کد COI اختصاصی: NBCI08_0017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 614
نویسندگان
- کارشناس ارشد فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
کارشناس ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، پژوهشکده بیوتکنولوژی شمالغرب و غرب کشور
کارشناس ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز
کارشناس ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
چکیده
امروزه مباحث ملکولی از اهمیت روزافزونی در بررسیهای علوم زیستی برخوردار بوده و برای این کار اولین گام استخراج اسیدهای نوکلیئک میباشد. در اکثر موارد استخراج مواد ژنتیکی با محدودیتهایی همراه بوده که ایجاد تغییرات در ترکیبات بافر استخراج در بهبود کمیت و کیفیت DNA و RNA استخراجی موثر میباشد. بدست آوردن مقادیر مطلوب DNA ژنومی با خلوص بالا از گیاهان وحشی مانند گونه مرمره (Prunusincana Pall.) که حاوی مقادیر بالای ترکیبات پلی ساکاریدی و پلی فنلیمیباشد مشکل است به همین دلیل در این مطالعه استخراج DNA ژنومی با چهار روش موری تامسون و همکاران (1980) ، دویل و دویل (1990) ، ورابی و همکاران (1996) و روش استخراج DNA ژنومی برای بررسیهای DART روی برگهای جوان کاملاً توسعه یافته گیاه مرمره مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که DNA استخراج شده با روش DART روی ژل آگارز دارای کیفیت خوبی میباشد ولی در زمان انجام واکنش PCR عملکرد لازم را ندارد. در نهایت با مقایسه DNA های حاصل از این چهار روش، DNA های بدست آمده از روش ورابی و همکاران (1996) به علت ماهیت مواد به کار برده شده دارای کیفیت و کمیت بهتری بود و کارایی بهتری برای انجام واکنش PCR داشت.کلیدواژه ها
گیاهان وحشی، استخراج DNA ، ترکیبات پلی فنولی، پلی ساکاریدهامقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.