بررسی تغییرات ماکروالمنتها در ریزازدیادی دو پایه گلابی پا کوتاه کننده ومقاوم به آتشک گلابی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_1138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه نور محمدی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی (اصفهان)

حمید عبداللهی

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر-بخش تحقیقات باغبانی

آزاده معینی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی (اصفهان)

سحر ادریسی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی (اصفهان)

چکیده

گلابی Pear از جنس Pyrus و گونه P.communis می باشد که یکی از مهمترین میوه های دانه دار می باشد از مهم ترین بیماریهای این درخت بیماری آتشک می باشد که در بین راهکارهای مبارزه با این بیماری استفاده از ارقام متحمل موثرترین و اقتصادی ترین روش است.در برنامه های انتقال ژن برای افزایش تحمل به بیماری،دستیابی به پرروتکل ریزازدیادی و باززایی از اولویت خاصی برخوردار است.این تحقیق با هدف بهینه سازی پروتکل ریزازدیادی دو پایه استاندارد وارداتی OHF87 و پیرودوارف انجام گرفت که مقاوم به آتشک و پا کوتا کننده می باشند. این آزمایش در محیط پایه QL و محیط های تغییر یافته بر اساس نسبت های مختلف نیترات به آمونیوم و ماکروالمان های مهم در ریزازدیادی گلابی مانند کلسیم انجام شد.و صفات بلندترین طول شاخه ،تعداد شاخه های پرآوری شده و میانگین طول شاخه های پرآوری شده بررسی شدند .نتایج نشان داد که در پایه OH F87 بهترین پاسخ پرآوری در تیمار 4 ( 150 میلی گرم در لیتر2( Ca (NO3 بیشتر و 200 میلی گرم در لیتر KNO3 کمتر از محیط QL ) مشاهده گردید. بیشترین طول شاخه در تیمار 6 ( 200 میلی گرم در لیتر K NO3 بیشتر از محیط QL ) و تیمارشماره 7 ( KH2P2O4 1/2 محیط QL و 200 میلی گرم در لیتر KNO3 کمتر از محیط QL ) بدست آمد. در پایه پیرودوارف مناسبترین نتایج بررسی صفت پرآوری و مجموع طول شاخه در تیمار 5 ( 200 میلی گرم در لیتر KNO3 کمتر از محیط QL ) ایجاد گردید و بالاترین میانگین طول شاخه و بلندترین طول شاخه در تیمار 7 مشاهده شد.

کلیدواژه ها

ریزازدیادی- بیماری آتشک- پاکوتاه کننده- محیط QL تغییر یافته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.