آنالیز فلاکس های متابولیکی تولید GCSF نوترکیب انسانی در کشت غیرمداوم پیچیا پاستوریس

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_1103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 839
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما قهرمانی

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، دانشجوی کارشناسی ارشد

ولی الله بابایی پور

گروه مهندسی بیوشیمی، پژوهشکده فناوری زیستی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، هیئت علمی، دکتری تخصصی

مهدی پسران

گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده فناوری های نوین، دانشگاه تهران، دانشجوی دکتری

رضا یگانی

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، هیئت علمی، دکتری تخصصی

چکیده

نقش عمده مهندسی متابولیک در زیست شناسی و زیست فناوری ترکیب آنالیزهای ماکروسکوپی کل فرایند تخمیر و آنالیز میکروسکوپی واکنش های درون سلولی مثل شبکه واکنش های آنزیمی است. مجموعه سرعت واکنش ها در یک مسیر متابولیکی، توزیع فلاکس متابولیکی شناخته شده، و فیزیولوژی سلول می تواند با توجه به توزیع فلاکس های فرایند تخمیر مورد نظر تغییر و تنظیم شود. همچنین این امکان فراهم می شود که اثر دستکاری ژنتیکی خاص روی مسیر متابولیک یک ارگانیسم میزبان از طریق مقایسه با توزیع فلاکس بین گونه وحشی و نوترکیب مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد تا با شناخت دقیقتر پاسخ و یا رفتار میکروارگانیسم بتوان شرایط تغذیه ای و محیطی را برای تولید بیشتر و سریعتر پروتئین نوترکیب دقیقتر کنترل کرد. بدین منظور با استفاده از داده های آزمایشگاهی بدست آمده توسط همکاران و با کمک نرم افزار، آنالیز فلاکس متابولیکی در فرایند کشت غیرمداوم جهت تولید پروتئین نوترکیب rh-GCSF انجام شد. بدست آوردن شبکه متابولیکی و همچنین نمودارهای آنالیز فلاکس متابولیکی از اهداف ابتدائی بود که در این تحقیق به آنها دست یافته شده است. نهایتا با استفاده از آنالیز فلاکس متابولیکی درتولید پروتئین نوترکیب از مخمر پیچیا پاستوریس و در مقایسه با داده های آزمایشگاهی اختلاف و فاصله داده ها با شرایط کاملا بهینه تعیین شد. همچنین دلائل دوری از حالت بهینه تولید و عوامل دخیل در آن نیز مورد بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

پیچیا پاستوریس، آنالیز فلاکس متابولیکی، G-CSF انسانی، مسیر متابولیکی درون سلولی،کشت غیرمداوم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.