تولیداولین رده های سلولی که با تیلریا ایجاد شده و بدون تیلریابصورت رده سلولی باقی مانده اند

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_1044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی نام آوری

شیراز موسسه واکسن وسرم سازی رازی ،عضو هیئت علمی موسسه رازی شیراز

عبدالله رحیمیان

شیراز موسسه واکسن وسرم سازی رازی ،کارشناس ارشد ویروس شناسی موسسه رازی شیراز

ناهید نقشگر

دانشجوی کارشناس ارشد میکروب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد

چکیده

مقدمه: این مطلب که تک یاخته تیلریا تنها یوکاریوتی است که به طور اختصاصی و برگشت پذیر توانایی ترانسفورم کردن سلول های لنفوسیتی میزبان خود را دارد به عنوان یک فرضیه تایید شده قلمداد میگردد بدین معنا که اگر به هر دلیل رده سلولی حاوی تیلریا از این تک یاخته پاک گردد، سلول حالت نامیرایی خود را از دست داده وقادر به ادامه تکثیر به صورت نامحدود نمی باشد . هدف: با توجه به شواهد تجربی بدست آمده، هدف از این پژوهش بر خلاف فرضیه مطرح شده تولید رده های سلولی می باشد که پس از پاک شدن تیلریا همچنان به صورت رده های سلولی باقی بمانند. روش: در این پژوهش سه رده سلولی که لنفوسیتهای گاو حاوی تیلریا بودند با روش های ابتکاری شامل تغییر دما،تغییر نحوه پاساژ و استفاده از آنتی بیوتیک ضد تک یاخته از تیلریا پاک گردیدند وسپس هویت رده های سلولی جدید با روش های مولکولی و کاریوتایپ تعیین شد. نتیجه تحقیق: این پژوهش منجر به تولید سه رده سلولی جدید گردید که هم از لحاظ ژنوتیپی(عدد کاریوتیپ) و هم از لحاظ فنوتیپی (از حالت معلق به شکل چسبنده در آمدند) با رده های سلولی اصلی متفاوت بودند. این اولین گزارشی است که رده های سلولی حاوی تیلریا پس از حذف تک یاخته مذکور همچنان به صورت رده سلولی باقی مانده اند. این یافته ها علاوه بر جنبه های کاربردی می تواند در تحقیقات بنیادی در رابطه با نحوه عملکرد تیلریا نیز بسیار راهگشا باشد.

کلیدواژه ها

تیلریا، رده سلولی، لنفوسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.