مسئولیت حقوقی و جزایی فعالیت های بیولوژیک

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 357

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI07_0934

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

بیوتکنولوژی به عنوان یکی از فناوری های نو به تدریج خود را در میان جوامع علاقمند به رشد و پیشرفت جای می دهد.در این میان کشور ما نیز چندی است با تصویب قانون ایمنی زیستی قدمی در جهت گسترش استفاده از این فناوری برداشته است .با گسترش فعالیت های این حوزه، مباحثی در باب خسارات احتمالی ناشی از آن مطرح می گردد که در این مقاله به بررسی آن ها در سه بخش می پردازیم: بخش اول شامل ورود خسارات با سوء نیت خاص و قصد مجرمانه که برای جلوگیری از سوءاستفاده های اقتصادی، اعمال تروریستی یا انتقام جویانه در این بخش باید علاوه بر جبران خسارات، مجازات جزایی نیز اعمال گردد. بخش دوم شامل ورود خسارات، بدون قصد مجرمانه به دلیل بی احتیاطی یا سهل انگاری می باشد؛ در این بخش جبران خسارات و مجازات جزایی جهت جلوگیری از سهل انگاری های احتمالی مقتضی است لیکن باید اعمال مجازات در این بخش خفیف تر از بخش اول باشد. و بخش سوم که از ایجاد خسارات احتمالی در حالتی بحث می کند که هیچ گونه قصد مجرمانه و سهل انگاری در بین نیست و در اینجا فقط بحث جبران خسارات مطرح است . برای آسودگی خاطر فعالان عزیز عرصه بیوتکنولوژی، ایجاد بیمه ای جهت جبران خسارات احتمالی در این بخش مناسب به نظر می رسد.

نویسندگان

علی اصغر خلیل آزاد

کارشناس حقوق

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :