بررسی اثرات ضد التهابی روغن سیاه دانه بر کشت سلولهای گلیال مغز موش صحرایی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0912
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2038
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مبینا عالمی

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی و مولکولی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری

فرزانه صابونی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری

کمال الدین حق بین

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری

فروغ سنجریان

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری

چکیده

سلولهای آستروسیت و میکروگلیا، سلولهای مهم سیستم عصبی مرکزی و از سلولهای سیستم ایمنی مغز محسوب می گردند و در بسیاری از بیماریهای اعصاب و نورودژنراتیو مانند آلزایمر، پارکینسون و مولتیپل اسکلروزیس این سلولها نقشالتهاب زا و ایجاد نوروتوکسین ها را بر عهده دارند. از طرفی سیاه دانه یکی از گیاهان دارویی مهم می باشد که اثرات ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی آن، طی مقالات متعدد علمی به اثبات رسیده است و پیامبر اکرم (ص)این دانه را حب البرکت و درمان همه ی بیماریها نامیدند.هدف: در دهه های اخیر به علت مشخص شدن بسیاری از عوارض داروهای شیمیایی، دانشمندان به داروهای گیاهی توجه بیشتری نشان می دهند. بنابراین شناخت داروهای موثر در کاهش فعالیت التهابی سلولهای گلیال، اهمیت فراوانی دارد. با توجه به گزارشات مبنی بر اثرات ضد التهابی روغن سیاه دانه، این گیاه در این تحقیق انتخاب گردید.بر سلولهای گلیال مغز موش CNS روش: در این تحقیق اثرات ضد التهابی روغن سیاه دانه ، در دوزهای مختلف روی مدل و توسط تست گریس بررسی گردید. in-vitro صحرایی به صورت نتیجه: در این بررسی طی تست گریس مشاهده گردید که این روغن در دوزهای مشخص اثرات ضد التهابی روی کشتمخلوط گلیال داشته و طبق نتایج تست بقا با تریپان بلو و مشاهدات مورفولوژیکی، دوزهای بالاتر روی سلولهای ملتهب اثر کشندگی دارند. بنابراین عصاره سیاه دانه می تواند بعنوان یک عامل ضد التهاب عصبی مورد ارزیابی و توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

بیماریهای نورودژنراتیو ، التهاب ، سلولهای گلیال ، روغن سیاه دانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.