بررسی الگوی بیان اولین ایزوفرم H+-ATPase غشای پلاسمایی (AliHA3) در گیاه Aeluropus littoralis

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0657
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه خسروی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه شیراز

عباس عالم زاده

استادیار، بخش زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

خدیجه رضوی

استادیار، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، پژوهشکده بیوتکنولوژی گیاهی

زهرا آقایانی چاوشی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

الگوی بیان اولین ایزوفرم رمزکننده H+-ATPase غشای پلاسمایی (AliHA3) در گیاه هالوفیت Aeluropus littoralis تحت تیمارهای کلرید سدیم و سولفات کلسیم مورد بررسی قرار گرفت. گیاهچه های 24 روزه تحت تیمارهای کلرید سدیم 600 میلی مولار، سولفات کلسیم 5 میلی مولار و اثر متقابل کلرید سدیم 600 میلی مولار و سولفات کلسیم 5 میلی مولار قرار گرفتند. درپنج مرحله زمانی(1 ساعت، 6 ساعت، 24 ساعت، 5 روز و 10 روز پس از اعمال تیمارها) از برگ و ریشه گیاهان نمونه برداری شد. از نمونه ها آران ا کل استخراج و cDNAs تهیه شد. با استفاده از روش نیمه کمی (semi-quantitative) بیان ژن AliHA3 مورد بررسی قرار گرفت. تحقیق در قالب فاکتوریل با طرح پایه ای کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد.بیان AliHA3 در اندام هوایی با شوری و در زمان طولانی تر القا می شود در حالیکه وجود Ca+2در محیط موجب افزایش بیان ژن در ابتدای اعمال تیمار شوری می شود. به نظر می رسد اولاً AliHA3 در ریشه به لحاظ رفتار بیانی جزو آن دسته از ژ نهایی است که در پاسخ به تنش دچار کاهش بیان می گردند و ثانیاً افزایش غلظت Ca+2 محیط اثر القایی بر بیان آن دارد.

کلیدواژه ها

Aeluropus littoralis ، غشای پلاسمایی H+-ATPase،semi-quantitative روش، AliHAالگوی بیان ژن، ایزفرم 1

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.