مقایسه چندین روش استخراج DNAدرگونه های جنس رزا

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0567
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا میرزائی

گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم ، دانشگاه ارومیه-

فاطمه رحمانی

دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

حسین میرزائی

گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم ، دانشگاه ارومیه

چکیده

در بررسی تنوع ژنتیکی با استفاده از مارکرهای مولکولی مهمترین تنگنای اصلی مرحله استخراج DNAاست که علت اصلی آن وجود معایب روشهای استخراجی است. ما در این مطالعه برای ارزیابی تنوع ژنتیکی چند گونه ازجنس رزا با استفاده از مارکرهای RAPD و ISSR از چندین روش استخراجDNA مانند روش دلاپورتا CTAB- CTAB تغییر یافته و کیت استخراجDNA استفاده نمودیم و از بین روشهای مطالعه شده با توجه به کیفیت (ژل آگارز 1%)و کمیتDNA ( بیوفتومتری نمونه ها )، روش استخراجی CTABو کیت استخراجDNA از کیفیت بالائی برخوردار بود ولی بیوفتومتری نمونه ها در روش CTABبرایDNA استخراجی ژنوتیپ های مورد مطالعه خلوص بالایی را نشان داد در حالی که روش دلاپورتا برای گونه های مورد نظر از کارائیضعیفی برخوردار بود.

کلیدواژه ها

استخراجDNA ، CTAB ، دلا پورتا جنس رزا ، مارکر مولکولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.