مقایسه کارآمدی انتقال و بیان ژن به سلولهای انسانی و موشی بین دو لنتی ویروس HIV-based و FIV-based

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0454
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 736
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه اکبری

پژوهشکده علوم پایه زیس ت فناوری، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیس تفناوری، تهران، ایران دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور اصفهان ،ایر

آزیتا پروانه تفرشی

پژوهشکده علوم پایه زیس ت فناوری، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیس تفناوری، تهران، ایران

شاه صنم عباسی

پژوهشکده علوم پایه زیس ت فناوری، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیس تفناوری، تهران، ایران

حسن مومن

پژوهشکده علوم پایه زیس ت فناوری، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیس تفناوری، تهران، ایران

چکیده

حاملهای لنتی ویروسی، از مهمترین ناقلهای ویروسی برای انتقال ژن به سلول ها و بافتهای پستانداران به شمار می روند. این وکتورها دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که آنها را جهت اهداف مختلف انتقال ژن مناسب ساخته است. این ویژگیها شامل توانایی انتقال ژن به صورت کارآمد و با بازدهی بالا به انواع سلولهای پستانداران، بیان طولانی مدت ژن نوترکیب، توانایی انتقال ژن به سلولهای تقسیم شونده و غیر تقسیم شونده، عدم ایجاد پاسخ ایمنی ناخواسته و توانایی بیان نسبتاً بالای یک ژن در انواع سلولهای پستانداران است. در این مطالعه میزان انتقال بیان ژن توسط لنتیویروسهای مشتق از ویروسHIV Human immunodeficiency virus انسانی با لنتی ویروس مشتق از ویروس Feline Immunodeficiency virus FIVدر سلولهای مزانشیمی مغز استخوان انسانی،ْ موشی و شبکیه چشم مورد مقایسه قرار گرفت. برای تولید حامل های ویروسی از وکتورهای بسته بندی و سلولهای ،HEK-293Tشاتل های لنتی ویروسی با پایه های HIV و FIV حامل ژنGFPبه عنوان کنترل، و FIV حامل ژنNGF (Nerve growth factor)ستفاده شد. سپس سوپرناتانت سلولهای HEK-293Tحاوی ویروس های ساخته شده در دسترس سلولهای مزانشیمی مغز استخوان انسانی، موشی و شبکیه چشم قرارگرفت. نتایج حاصل از بررسی بیانGFPاز یک سو و نتایج حاصل از وسترن بلات و انتخاب سلولها به وسیله آنتی بیوتیک از سوی دیگر، همگی نشان دادند که در این سه رده سلولی، لنتی ویروسهای مشتق ازFIV علی رغم القاء بالاتر و ایمنی نسبت به لنتی ویروسهای مشتق از HIVفاقد بازدهی مطلوب جهت آلوده سازی و بیان ژن خارجی می باشد .

کلیدواژه ها

لنتی ویروس HIV basedلنتی ویروس ،،FIV basedسلولهای مزانشیمی مغز استخوان موشی، انسانی وشبکیه چشم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.