نقش بانک های ژنی در حفظ تنوع زیستی و ژنتیکی حیوانات
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
- کد COI اختصاصی: NBCI07_0179
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 813
نویسندگان
مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران - بانک سلولهای انسانی و جانوری
مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران - بانک سلولهای انسانی و جانوری
مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران - بانک سلولهای انسانی و جانوری
چکیده
لول های ،DNA بانک ژن از موثرترین راه های حفظ ذخایر ژنتیکی است. ایجاد بانک های ژنتیکی شامل نمونه جنسی و سوماتیک ، بافت و ... که در دماهای بسیار پایین منجمد شده اند از اقدامات اولیه برای حفظ تنوع زیستی با استفاده از روش های زیست فن آوری است ، که شامل تلقیح مصنوعی ، لقاح خارج رحمی ، شبیه سازی و... است.با توجه به اینکه تنوع ژنتیکی انواع گونه های دنیا با سرعتی زیاد رو به کاهش است، برای جلوگیری از این روند کاهشی نیاز به ارائه یک راهکار فوری است . این نگرانی درجهان منجر به پیشنهاد تشکیل بانک های ژنی سلول های سوماتیک شده است که به علت امکان شبیه سازی با استفاده از این سلولها و امکان تهیه آسان آنها ، مورد توجهقرار گرفته و به سرعت در حال وسعت یافتن است. جمع آوری و ذخیره سلول های سوماتیک در اکثر گونه ها برعکس روش های دیگر ذخیره سازی مانند ذخیره سازیاسپرم ، جنین و تخمک، هم هزینه کمتری دارد و هم سریعتر و راحت تر قابل انجام است .اولویت حفاظت تنوع ژنتیکی گونه ها در جهان بر مبنای ایجاد بانک های ژنی بومی در داخل هر کشور و سپس تاسیس شبکه ذخیره سازی جهانی است.این مقاله به معرفی بانک سلولهای فیبروبلاستی جانوران بومی ایران ، چگونگی تشکیل و نحوه کار و خدمات آن به محققین می پردازد.کلیدواژه ها
تنوع زیستی، بانک ژن، ذخایر بیولوژیکی ، زیست فن آوریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.