جدا سازی و تعیین هویت باکتری های شور پسند دریاچه اورمیه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده زنونی واحد

دانشکده علوم نوین، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشجوی دکترای بیوتکنولوژی پزشکی

هاله فروهنده

دپارتمان بیوتکنولوژی داروئی- دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

سالار حسن زاده

دپارتمان بیوتکنولوژی داروئی- دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

وحیده طرح ریز

دپارتمان بیوتکنولوژی داروئی- دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده

باکتری های نمک دوست گروهی از میکروارگانیسم ها هستند که به زندگی در محیط هایی با شوری بالا سازش یافته اند. با توجه به اهمیت و کاربردهای زیادی که این گروه از باکتری ها در زمینه های بیوتکنولوژی وصنعتی دارند و اینکه انتظار می رفت دریاچه اورمیه زیستگاه باکتری های نمک دوست منحصر به فرد باشد، در صدد بررسی این گروه از باکتری ها در دریاچه ارومیه برآمدیم. جهت نیل به این هدف نمونه های آبی روی شش محیط مختلف کشت داده شد. از کشت نمونه های آبی، سی و هفت ایزوله بدست آمد. تکثیر و توالی یابی ژن 16S rRNA و آزمایشات مختلف فنوتیپی روی ایزوله ها صورت گرفت. رشد سویه ها در دمای 25-35◦C، ء6-10 pH و 20-7% NaCl ء(w/v) صورت گرفت که نشان می دهد بیشتر ایزوله ها نمک دوست نسبی اند. تست کاتالاز، اکسیداز و اوره آز برای بیشتر ایزوله ها مثبت بود. مطالعات فیلوژنتیکی حاصله از آنالیز ژن 16S rRNA و آزمایشات بیوشیمیایی، باکتری های ایزوله شده را در دو گروه اصلی Gammaproteobacteria ء(92%، شامل Salicolaء [46%] ء [14%] Pseudomonas ء[12%] Idiomarina ء [12%] Marinobacter و[ 8%] (Halomonas و Firmicutes ء(8%، شامل[ 5%] Bacillus و [3%] Halobacillus) قرار داد. شباهت سطوح ژن 16S rRNA به همراه خصوصیات فنوتیپی، پیشنهاد کرد که برخی از سویه های جداشده به عنوان گونه جدید مطرح هستند. برای حصول اطمینان تست های تکمیلی دیگر توصیه می شود.

کلیدواژه ها

دریاچه ی ارومیه، باکتری های نمک دوست، ژن .16S rRNA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.