جداسازی، شناسایی و تعیین ویژگی های میکروارگانیزم بومی خاک با توانایی حذف گازوئیل

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE02_518
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش یوسفی کبریا

دانشجویدکتری مهندسی عمران - محیط زیست - دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه ت

احمد خدادادی

حسین گنجی دوست

محمدعلی آموزگار

چکیده

روزانه حدود 85 میلیون بشکه نفت در سراسر جهان مصرف می شود . نشت مواد نفتی از لوله های سوخت رسانی و ترکیدگی مخازن پالایشگاه ها به محیط طی سالهای متمادی و سه دهه اخیر سبب آلودگی شدید آبهای زیرزمینی شده است . بر اساس تحقیقات به عمل آمده نزدیک به یک و نیم میلیون مترمکعب مواد نفتی در محیطی به وسعت دویست هکتار به منابع زیرزمینی رسوخ کرده و سفره های آب را آلوده ساخته است . پاکسازی آب های زیر زمینی و رفع آلودگی های نفتی بسیار پیچیده و پرهزینه است و زمان زیادی طول خواهد کشید تا این آلودگی برطرف شود . این تحقیق با هدف جداسازی , شناسایی و دستیابی به میکروارگانیزم بومی خاص با قدرت بالا در تجزیه زیستی گازوئیل به عنوان آلاینده نفی در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد . در ابتدا 10 نوع میکروارگانیزم مختلف از خاکهای آلوده منطقه پالایشگاه نفت تهران جداسازی شد . سپس توانایی هریک در تجزیه و مصرف گازوئیل از آب با غلظت اولیه ppm 500 بررسی گردید . نتایج نشان مدهد که از 10 نوع میکروارگانیزم تنها 2 نوع M1 و M2 به ترتیب با راندمان حذف 92 و 97 درصد توانایی بالاتری نسبت به سایر باکتری ها دارا بودند . سپس قدرت این 2 باکتری در برابر غلظت بالا ) ppm 10000) بررسی گردید . با توجه به بررسی های به عمل آمده میکرو ارگانیزم M1 با راندمان حذف 75 درصد به عنوان بهترین باکتری جداسازی شد . این میکروارگانیزم با انجام اقدامات شناسای از نوع باسیل تشخیص داده شد .

کلیدواژه ها

تجزیه زیستی، جداسازی، شناسایی، گازوئیل، خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.