جداسازی باکتری های فراریشه خیار در جنوب استان کرمان و بررسی توان انتاگونیستی آنها علیه قارچ عامل بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ01_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد موسوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، سیرجان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت

مهدی آزادوار

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، سیرجان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت

چکیده

خیار یک محصول با اهمیت اقتصادی بالا در بسیاری از کشورهای دنیا می باشد. جنوب استان کرمان از نظر سطح زیر کشت و تولید خیار گلخانه ای مقام اول کشور را دارا می باشد. بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه خیار ناشی از قارچ Fusarium oxysporum f.sp radicis- cucumerinum یکی ازمخرب ترین بیماری های و از عوامل محدود کننده کشت خیار در ایران و بویژه در جنوب استان کرمان به حساب می آید . در سالهای اخیر به میزان چشمگیری از باکتری های فراریشه گیاهان جهت کنترل بیولوژیک عوامل بیماریزای گیاهی و بهبود و تقویت شرایط رشد گیاه استفاده می شود. در این پژوهش، خاک ناحیه فراریشه خیار از مناطق مختلف جنوب استان کرمان شامل شهرستان های جیرفت،کهنوج و منوجان جمع آوری شد. جداسازی باکتری های خاک با کشت سوسپانسیونی از خاک بر روی محیط کشت مصنوعی کشت مصنوعی نگهداری شدند. بررسی توان آنتاگونیستی جدایه های باکتریایی بدست آمده، علیه قارچ عامل بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه خیار در شرایط درون پتری، به روش کشت سه نقطه ای و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. از بین بیش از 200 جدایه باکتری بدست آمده، تعداد 89 جدایه دارای اثر آنتاگونیستی مطلوب علیه قارچ مذکور بودند. چهار جدایه KT 51، JH31، JB12، KT42 دارای بیشترین قطر هاله بازداری بودند و بعنوان جدایه های آنتاگونیست برتر جهت آزمایشات بعدی و شناسایی دقیق انتخاب شدند. ارزیابی اثر باکتری ها در شرایط گلخانه در دست بررسی است.

کلیدواژه ها

خیار، فراریشه، فوزاریوم، کنترل بیولوژیک، PGPR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.