بهینه سازی ردیابی مولکولی باکتری عامل گرینینگ مرکبات

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 777
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شریفی

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت

مهدی آزادوار

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت

کوچکعلی روشان

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت

مسعود امیری

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت

چکیده

بیماری میوه سبز (گرینینگ) مرکبات خطرناک ترین بیماری مرکبات در دنیا محسوب میشود که از حدود پنج سال پیش از ایران گزارش شده و در حال حاضر در استان های جنوبی کشور شامل هرمزگان، سیستان و بلوچستان ،جنوب کرمان و کرمان گسترش دارد. علایم این بیماری با بسیاری از کمبودها و بیش بودهای غذایی و برخی از بیماری ها مشابه بوده و لذا تشخیص قطعی آن براساس علایم ظاهری امکان پذیر نیست. ردبابی عامل بیماری در درختان مرکبات در حال حاضر صرفا بر اساس روش های مولکولی مبتنی بر اسیدنوکلئیک و انجام واکنش زنجیره ای پلیمراز انجام می گیرد. آغازگرهای متعددی جهت ردیابی مولکولی عامل بیماری گرینینگ در درختان مرکبات معرفی شده که از دقت متفاوتی برخوردار هستند. در این تحقیق کارایی دو روش استخراج دی ان ای از رگبرگ درختان مرکبات از نظر کمیت و کیفیت دی ان ای استحصالی مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین کارایی و دقت سه جفت آغازگر اختصاصی باکتری عامل گرینینگ در واکنش زنجیره ای پلیمراز مقایسه شد. براساس نتایج بدست آمده روش تغییر یافته استخراج دی ان ای مبتنی بر CTAB (Zhang et al., 2000) و استفاده از جفت آغازگر fp400/rp400 که قطعه ای از نواحی ژنی NusG و (rplK) 50s ribosomal protein L 11 باکتری عامل بیماری به طول 400 جفت باز را تکثیر می کند، مناسبترین روش جهت ردیابی مولکولی باکتری مذکور معرفی می شود.

کلیدواژه ها

استخراج دی ان ای، ردیابی، گرینینگ، مرکبات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.