بررسی کاربرد گوگرد به منظور افزایش عملکرد کمی و کیفی محصولات کشاورزی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ01_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه زابل

وحید فراشی کهنوج

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشگاه زابل

سیروس مداحی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشگاه زابل

چکیده

متخصصین تغذیه گیاه سه عنصر ازت ( N )، فسفر ( P ) و پتاسیم ( K ) را که غلظت آن ها در برگ های گیاهان در حدود 2/50، 0/15و 2/00 درصد است، جزء عناصر اصلی (Macronutrients) و گوگرد ( S) را جزء عناصر غذایی ثانویه ( Secondary nutrients ) طبقه بندی کرده اند. ولی بنا به دلایل متعدد، از جمله زیادی غلظت گوگرد در اندام های گیاهی ( 0/25 درصد) ، در مقایسه با فسفر (0/15 درصد) و نقش بسیار مثبت این عنصر در مواردی مانند افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی و بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی، اصلاح خصوصیات فیزیکو شیمیایی خاک های آهکی و سدیمی و همچنین افزایش نفوذپذیری و کاهش pH و حذف بیکربنات از آب آبیاری و نقش بسیار مؤثر و مثبت آن در کاهش تنش های شوری و سدیمی، باید جایگاه فعلی این عنصر تغییر یابد و در ردیف عناصر اصلی قرار گیرد و مصرف سالانه آن از مصرف کودهای فسفاتی ( 700 هزار تن در سال) فراتر رود. البته نظر به این که شکل قابل جذب گوگرد توسط گیاهان به صورت یون سولفات (SO4 ) است، بنابراین لازم است گوگرد با کمک میکروارگانیسم های اکسید کننده گوگرد به صورت یون سولفات درآید.

کلیدواژه ها

عناصر اصلی، گوگرد، یون سولفات، میکروارگانیسم ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.