اولویتبندی پیامدهای یکپارچه سازی اراضی، در شهرستان بویراحمد (کاربست روش دلفی، Delphi)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر مردانی ادبی

دانش آموختهگان کارشناسی ارشد مدیریت توسعه ی روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، ایران

سعید هدایتینیا

دانش آموخته گان کارشناسی ارشد مدیریت توسعه ی روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، ایران

صالح شاهرخی ساردو

دانش آموخته گان کارشناسی ارشد مدیریت توسعه ی روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، ایران

آیت اله کرمی

استادیار گروه مدیریت توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، ایران

چکیده

هدف این مقاله بررسی اثرات و پیامدهای یکپارچه سازی اراضی میباشد که در سه دور (مرحله) با روش دلفی انجام شده است. در همین راستا، جامعه ی آماری این تحقیق 30 نفر از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد میباشد که بر اساس روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. یافته های این تحقیق در چهار بعد اقتصادی، اجتماعی فرهنگی، زیست محیطی و مدیریتی دسته بندی شدند. از مهمترین پیامدهای اقتصادی میتوان به بهبود درآمد زارع، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش هزینه ی عملیات کشاورزی (کاشت، داشت و برداشت) و افزایش ارزش زمین اشاره کرد. همچنین از پیامدهای اجتماعی نیز میتوان افزایش رقابت افراد در جمع، خدمات رفاهی اجتماعی - (مرکز بهداشت و غیره)، بهبود خدمات رسانی به روستاها و افزایش روحیه مشارکت، تعاون و کارگروهی را نام برد. همچنین پیامدهایی از قبیل استفاده زیاد از سم در واحد سطح، استفاده زیاد از کود در واحد سطح، افزایش تک کشتی جزء پیامدهای زیست محیطی میباشند و از پیامدهای مدیریتی نیز میتوان به صرفهجویی در زمان، استفاده از بذور گواهی شده و استاندارد، استفاده از شیوه های مدرن آبیاری، نیاز به برنامه ریزی دقیق کشت و منابع مورد نیاز آن اشاره نمود. تعیین اولویتها و شرح بیشتر یافته ها در متن مقاله آمده است.

کلیدواژه ها

پیامدها، مطالعه ی دلفی، یکپارچه سازی اراضی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.