بررسی کارایی شرکت های صادرکننده ی نمونه و ارائه ی الگوی اثربخش صادراتی با تلفیقروش لایه ای (پله ای) تحلیل پوششی داده ها( DEA )و برنامه ریزی آرمانی فازی (FGP)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 762

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IMSYM01_301

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

اهمیت و نقش صادارت در توسعه اقتصادی امری انکارناپذیر است و در همین راستا افزایش صادرات از جمله سیاست های اصلی دولت های ایران در طی چند دهه ی اخیر بوده است. شرکت های صادرکننده محصولات غیر نفتی از جمله مجراهای اصلی صادرات این نوع محصولات هستند و در راستای توسعه صادرات نقش مهمی را ایفا می کنند. هدف اصلی این پژوهش بررسی کارایی شرکت های صادرکننده نمونه و ارائه ی الگوی اثربخش صادراتی با تلفیق روش لایه ای(پله ای) تحلیل پوششی داده ها ( DEA )و برنامه ریزی آرمانی فازی می باشد تا از این طریق با هدایت دقیق و گام به گام شرکت های ناکارا به سمت کارایی و ارائه ی الگوی اثربخش صادراتی، اقدامی در راستای توسعه صادرات محصولات غیرنفتی و متعاقب آن رشد اقتصادی کشور صورت گیرد. لذا در این راستا داده های مربوط به 45 شرکت صادرکننده نمونه سال 1391-1390جمع آوری شده، کارایی نسبی صادراتی شرکت ها با توجه به متغیرهای مورد بررسی، تعیین شده و در نتیجه 4 شرکت به عنوان واحدهای کارا مشخص گردیدند، و در ادامه برای شرکت های ناکارا مسیر توسعه تعیین شد. در گام بعدی برای هدایت گام به گام واحدهای ناکارا به سمت کارایی از روش لایه ای(پله ای) تحلیل پوششی داده ها استفاده کردیم. سپس برای واحدهای ناکارا با توجه به موقعیتی که در لایه های کارایی دارند مسیر توسعه پله ای ارائه شد تا از این طریق بتوانند با برنامه ریزی دقیق و قدم به قدم به کارایی دست یابند. همچنین با توجه به نتایج حاصل از تحلیل کارایی شرکت های مورد بررسی برای شرکت ها با توجه به موقعیت شان در لایه های کارایی با استفاده از روش حنان برنامه ریزی آرمانی فازی طراحی شد تادر راستای ارائه ی الگوی اثربخش صادراتی استفاده شود و شرکت ها از این الگو به عنوان هدفی علمی و منطقی و قابل قبول برای رشد وارتقا و اثر بخشی استفاده نمایند.

کلیدواژه ها:

شرکت های صادرکننده نمونه ، کارایی نسبی ، روش لایه ای(پله ای)تحلیل پوششی داده ها( DEA ) ، روش برنامه ریزی آرمانی فازی( FGP )

نویسندگان

سعید کریمی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی بین الملل

امید کریمی

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی تحقیق در عملیات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سلام زاده سلماسی، مهدی، (1385)، "ریابی کارایی نسبی شرکت های ...
  • آذر، عادل، حجت فرجی، (1387)، "علم مدیریت فازی"، چاپ چهارم، ...
  • اسدپور، ح.، حسنی مقدم، م.، احمدی، غ، (1386)، " طراحی ...
  • محرابیان، سعید، (1378)، " مفاهیم محاسباتی در تحلیل پوششی داده ...
  • _ (1378)، "روش برنامه ریزی آرمانی فازی"، دانش مدیریت، شماره46. ...
  • Charnes, A., W.W. Cooper, and E. Rhodes. (1978), "measuring the ...
  • نمایش کامل مراجع