بررسی ارتباط بین درجات مشارکت با سلسله نیاز های غالب افراد بر مبنای مدل رهبری وضعی هرسی و بلانچارد در شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین سمپوزیوم بین المللی علوم مدیریت با محوریت توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: IMSYM01_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیدی شریفی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر ، ایران

سیدرسول آقاداوود

استادیار گروه مدیریت دولتی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان ، ایران

چکیده

این پژوهش بدنبال آن است تا رابطه بین درجات مشارکت با سلسله نیازهای غالب افراد (برمبنای مدل رهبری وضعی هرسی و بلانچارد) را تبیین نماید. در این تحقیق درجات مشارکت به پنج درجه تقسیم شدند که عبارتند از:1 -عدم مشارکت 2 -مشارکت برمبنای پیشنهاد 3 -مشارکت بر مبنای مشورت 4 -تصمیم گیری دوجانبه 5 -خودگردانی و نیازهای کارکنان نیز طبق نظریه مازاد به پنج طبقه نیازهای فیزیولوژیک، ایمنی، اجتماعی، احترام و خودیابی دسته بندی گردیدند. روش تحقیق این پژوهش ها از نوع همبستگی از شاخه میدانی به شیوه پیمایشی و از لحاظ ماهیت کاربردی می باشد. جامعه آماری این تحقیق شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری به مرکزیت شهرستان امیدیه می باشد.در این پژوهش تعداد نمونه آماری 210 نفر از کارکنان واحدهای مختلف شرکت که دارای مدرک تحصیلی دیپلم به بالا هستند، تعیین شده است.برای جمع آوری داده از پرسشنامه 60 سوالی استفاده شده و برای تجزیه و تحلیل داده ازبرنامه SPSS استفاده گردید. نتایج یافته های پژوهش حاکی از آن است که گرایش افراد نسبت به درجات خاص مشارکت ناشی از نیاز مشخصی در آنهاست. یعنی در این پژوهش مفاد مدل هنجاری رهبری وضعی هرسی و بلانچارد که بین نیازها و مشارکت نوعی ارتباط یک به یک برقرار می سازد تایید شده است.

کلیدواژه ها

درجات مشارکت ، سلسله نیاز های غالب ، مدل رهبری وضعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.