اولویت بندی مشتریان با استفاده از تکنیک های تصمیم گیری چندمعیاره

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین سمپوزیوم بین المللی علوم مدیریت با محوریت توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: IMSYM01_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سالار بهرامی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج؛گروه مدیریت صنعتی، کرج، ایران

مصطفی مبلغی

عضو هیئت علمی(استادیار)دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه مدیریت صنعتی، کرج ایران

مهرداد حسینی شکیب

عضو هیئت علمی(استادیار) دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گروه مدیریت صنعتی، کرج ایران

چکیده

شتریان مهم ترین سرمایه شرکت ها هستند وآنها باید روابط با مشتریان خود را به عنوان فرصت در نظربگیرند. به منظور مدیریت ارتباطات با مشتریان، مدیران نیازمندبه داشتن سیستم بازاریابی ارتباطی هستند. در این نوع بازاریابی عامل اصلی در شناخت وبرقراری ارتباطات بلند مدت با مشتریان، ارزشی است که آنها برای سازمان دارند. بدون اولویت بندی مشتریان درامدهای به دست آمده از همه مشتریان یکسان به نظر خواهد رسید.در گذشته روش هایی برای تحلیل ارزش مشتریان ارائه شده که مبتنی بررگرسیون هوش مصنوعی و یاروش های پیجیده ریاضی می باشند. این روش ها به دلیل نیاز به دانش و نرم افزارهای پیچیده ریاضی به سختی در دنیای واقعی کاربرد دارند. بنابراین هدف این تحقیق اولویت بندی مشتریان با استفاده از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره می باشد. در گام اول درجه اهمیت یا وزن معیارها بااستفاده از تصمیم گیری گروهی و به کارگیری پرسشنامه مقایسه زوجی و روش برنامه ریزی ترجیحات فازی لگاریتمی بدست آمد وسپس تکنیک ویکور برای اولویت بندی مشتریان استفاده شد. در نهایت براساس روش طبقه بندی مشتریان وان رایج مشتریان درهرم مشتریان طبقه بندی گردیدند. در نتیجه این شرکت باید مشوق های مناسب و تخفیفات یا خدمات ویژه ای برای مشتریان با اولویت بالاتر در نظر بگیرد تا وفاداری آنها حفظ شود.

کلیدواژه ها

مدیریت ارتباط بامشتری، تحلیل ارزش مشتریان، اولویت بندی مشتریان، هرم مشتریان، تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.