بررسی روشهای تربیت جنسی در قرآن با تاکید بر رویکرد روانشناسی شناختی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش خانواده و تربیت جنسی
  • کد COI اختصاصی: MOTAHAR01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1353
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا ستوده نیا

دانشیارگروه الهیات- علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان

ملیحه رمضانی

دانشجوی دکترای الهیات- علوم قرآن وحدیث دانشگاه اراک

چکیده

نظام تربیتی اسلام مجموعهای از برنامهها وتدابیر در زمینه اصلاح، تربیت و تغییر رفتار جنسی ارائه داده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی این مساله است که دیدگاه قرآن نسبت به روشهای تربیت جنسی با رویکرد روانشناسی شناختی چیست؟ چه راهکارهایی را قرآن برای ابعاد این مساله مطرح کرده است؟ روش پژوهش، تحلیلی- توصیفی بر پایه تحلیل محتواست.در این پژوهش، ابزار گردآوری اطلاعات، مطالعات کتابخانهای و مقالات ازجمله تفاسیر معتبر و به تناسب از احادیث و نیز دیدگاههای شهید مطهری نیز استفاده شده است. یافتههای قرآنی نشان داد: تربیت جنسی، فراهم آوردن زمینه رشد غریزه جنسی است به گونهای که ضمن استفاده لازم از آن، از انحراف نیز جلوگیری شود. با بررسی روشهای شناختی (خداباوری، خودشناسی، غلبه دادن شناخت عقلی، فطری و وحیانی بر شناخت - حسی، معادشناسی، شناخت نسبت به آسیبهای انحرافات جنسی)، رفتاری (صبر و سرسختی، نماز، روزه، الگوگیری، حفظ حجاب، ازدواج، حمایت اجتماعی) و عاطفی (ذکر، دعا، حفظ تعادل در احساس گناه) روشن شد که جهان بینی توحیدی به عنوان مرکز باورهای انسان است و سایر اعمال و رفتار و باورها حول این دیدگاه میباشند. مطالعات تجربی نیز برای بررسی میزان کارآمدی هریک از روشها در ایجاد الگوی فرهنگی وهویت دینی وحل مسئله، لازم وضروری است

کلیدواژه ها

تربیت جنسی، روشهای تربیت جنسی ، روانشناسی شناختی، قرآن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.