مالیات و امور مالیاتی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش سراسری مباحث کلیدی در علوم مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: NCPIM01_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6324
نویسندگان
کارشناس ارشد حسابداری
کارشناسی حسابداری
چکیده
مالیات ازجمله مهم ترین منبع درآمد در تمام دولت های عصر حاضر می باشد، بنابراین شیوه های مناسب اخذ مالیات مهم ترین هدف همه ی دولت ها می باشد. امروزه بیشتر دولت ها مالیات را معمولاً به دو شیوه اخذ می کنند که کشور ما ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. اخذ مالیات به صورت مستقیم و غیرمستقیم صورت می گیرد. به همین ترتیب مالیات به دو نوع تقسیم شده مالیات مستقیم و مالیات غیرمستقیم، مالیات مستقیم که سابقه ای طولانی دارد یعنی از زمانی که اخذ مالیات در میان دولت ها رواج یافته از همان آغاز به صورت مستقیم اخذ می شد. مالیات مستقیم، مالیاتی هست که مستقیماً از مؤدیان مالیاتی اخذ می شود، بر اموال و دارایی و ..... شامل میشود که مؤدیان مالیاتی سالانه در زمان تعیین شده موظف به پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی می باشند و مؤدیانی که در پرداخت مالیات کوتاهی کنند بر طبق قوانین امور مالیاتی علی الرأس می خورند( جریمه می شوند). ولی مالیات غیرمستقیم که به اسم مالیات بر ارزش افزوده شناخته شده، سابقه ای طولانی ندارد و این مسئله به تازگی در میان دولت ها بخصوص جوامع صنعتی و پیشرفته رواج یافته که بخش قابل ملاحظه ای از بودجه دولت از این طریق تأمین می شود. در کشور ما ایران هم این نوع شیوه اخذ مالیات (مالیات غیرمستقیم) رسماً از مهرماه سال 1387 با 53 ماده و 47 تبصره اجراشده و تا به امروز با استقبال خوبی روبرو شده و نتایج اقتصادی بهتری را هم برای کشور دربر داشته. البته لایحه های اصلاحی نیز تقدیم مجلس شورای اسلامی می شود که در صورت موافقت نمایندگان مجلس این لایحه ها به صورت ماده و تبصره به قانون مالیاتی اضافه می شود. مالیات بر ارزش افزوده در طی فرایند محصول یا خدمات به آن اضافه می شود و درنهایت مصرف کننده ی نهایی این نرخ را می پردازدکلیدواژه ها
قانون مالیات های مستقیم ، نرخ مالیات ، معافیت مالیاتی ، مالیات برارزش افزوده ، مودیان مالیاتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی بر پیشگیری از تقلب: ارتباط آن با مثلث تقلب، سوت زنی و حسابرسی
- بررسی تاثیر مدیریت دانش بر تفکر استراتژیک منابع انسانی در بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر
- الگویی برای برنامه ریزی و ارزیابی پارک های علم و فناوری مبتنی بر مدل منطقی
- جایگاه زنان در حسابداری و حسابرسی: مروری بر چالش ها و مسیر رو به جلو
- تحلیل عوامل موثر بر گرایش مشتریان به استفاده از محصوالت اعتباری ( BNPL )
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.