بررسی منابع اولیه آرسنیک در ایران و مدلسازی آرسنیک کانسار زرشوران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی زمین شناسی و اکتشاف منابع
  • کد COI اختصاصی: NCGER01_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما نجفی انارکی

کارشناس ارشد، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

یونس شکاریان

کارشناس ارشد ، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، تهران

جعفر شهریورقوزوللو

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی معدن ، دانشگاه تهران ، تهران

اردشیر هزارخانی

استاد ، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، تهران

چکیده

امروزه دستیابی و استفاده از مواد معدنی کمیاب و با ارزش در علوم پیشرفته و صنایع پیشرو از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش به منظور بررسی و دستیابی به منابع اولیه آرسنیک ، ابتدا شرایط کانی زایی آرسنیک در ایران مورد بررسی قرار گرفت و مناطق مستعد و امیدبخش شناسایی گردید. سپس به وضعیت تولید آرسنیک در ایران و سایر کشورهای دنیا پرداخته شد. در اکثر کانی سازی های طلای هیدروترمال و نیز مس به صورت هیدروترمال کانه های آرسنیک نیز مشاهده شده است نواحی روی کمربند مس ایران و نیز معادنی مثل طلای زرشوران و طلای آق دره و در برخی از مناطق کشور نیز آرسنیک به صورت کمپلکس های فلزی گزارش شده است معادن مس طالمسی و مسکنی در انارک. از منابعی که از نظر حجم و عیار آرسنیک در کشور حائز اهمیت می باشند کانسارهایزرنیخ کاشمر، طلا و زرنیخ زرشوران، زرنیخ ولیلو، طلای داشکسن، طلای آق دره هستند که با توجه به عملیات صحرایی صورت گرفته و نمونه برداری از مناطق مختلف مورد بحث قرار می گیرند. در انتها با توجه به داده های معدن طلای زرشوران از 0099 متر گمانه اکتشافی، عیار آرسنیک در تمام این گمانه ها مشخص و با نرم افزار Data mine مدل سه بعدی کانسار بدست آمده و عیار و تناژ آرسنیک در منطقه محاسبه شده است، نتایج نشانداد که در کانسار زرشوران مقدار کانسنگ آرسنیک دار برابر با تقریبا 57 میلیون تن با عیار میانگین 0/95درصد است و مقدار محتوای آرسنیک در کل کانسار برابر با 522999 تن تخمین زده شد

کلیدواژه ها

منابع اولیه آرسنیک، کاشمر، زرشوران، مدلسازی، Data mine

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.