نقش جاذبه های زمین گردشگری منطقه شهرضا در توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی زمین شناسی و اکتشاف منابع
  • کد COI اختصاصی: NCGER01_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد امیری

دانش آموخته کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی، گروه زمین شناسی، دانشگاه اصفهان

چکیده

منطقه شهرضا از نظر موقعیت جغرافیایی در فاصله 08 کیلومتری جنوب اصفهان و در زون ساختاری سنندج سیرجان واقع گردیده است.جایگاه ویژه زمین شناسی منطقه شهرضا منجر به پدیدار شدن جاذبه های زمین گردشگری منحصر به فرد در این منطقه شده است. مهم ترین جاذبه های زمین گردشگری منطقه شهرضا را می توان از دیدگاه فرآیندهای موثر در بوجود آمدن آن ها به پدیده های ناشی از عملکرد نیروهای زمین ساختی، رخساره های چینه شناسی، گونه های نادر فسیلی، رخدادهای ولکانیکی و معدن کاری قدیمی تقسیم بندی نمود. رخساره چینه شناختی پرمو تریاس در منطقه شهرضا، کهن ترین اثر رد پای دایناسور کشف شده در پهنه سرزمینی ایران تاکنون، غار شاه قنداب، معدن قدیمی سرب و روی کهرویه، رخداد ولکانیکی در منطقه کوه توتیک و سد قتلغشاه از مهم ترین جاذبه های زمین گردشگری منطقه شهرضا محسوب می شوند. بهره گیری از پتانسیل های موجود در بخش زمین گردشگری در منطقه شهرضا می تواند راهکار مناسبی در دستیابی به توسعه پایدار در کنار رونق اقتصادی در این منطقه به همراه داشته باشد.

کلیدواژه ها

رخساره چینه شناختی، زمین گردشگری، شهرضا، سد، غار، معدن کاری قدیمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.