تاثیر توپوگرافی در تشکیل، طبقه بندی و کانی شناسی خاک های بوشهر و برازجان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی زمین شناسی و اکتشاف منابع
  • کد COI اختصاصی: NCGER01_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس خورموجی

گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز،

سیدعلی ابطحی

گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز،

چکیده

پیدایش،طبقه بندی،خصوصیات مورفولوژیکی،فیزیکوشیمیایی و کانی شناسی خاکهای منطقه بوشهر برازجان تحت تاثیر توپوگرافی به عنوان یک عامل خاکساز و در شرایط آب و هوایی خشک بر روی مواد مادری آهکی مورد بررسی قرار گرفت.مساحت این منطقه 21112 هکتار و خاک های منطقه دارای رژیم رطوبتی Aridic و رژیم حرارتی Hyperthermic می باشند. چهار واحد فیزیوگرافی شامل دشت سیلابی، دشت دامنه ای ، فلات ها و تراس های فوقانی، اراضی پست و شور در منطقه تشخیص داده شد. به دلیل اقلیم گرم و خشک تکامل خاک ها بسیار ضعیف و فاکتورهای خاکساز موثر در منطقه عمدتا توپوگرافی بود.نیمرخ های شاهد دارای افق های مشخصه کمبیک،کلسیک وسالیک بودند. دو راسته ی خاک در منطقه شناسایی شدند: انتی سولز و اریدی سولز . زیرراسته های خاک در منطقه شامل سالیدز در دشت سیلابی و اراضی پست و شور ،کلسیدز در دشت سیلابی و دشت دامنه ای،ارتنتز در فلات ها و تراس های فوقانی بودند.شکل های تجمع کربنات کلسیم در افق های کمبیک و کلسیک رشته ها و پوشش های نازک و گره ها بودند.مطالعات کانی شناسی نشان داد ،کانی های رسی شناسایی شده کلریت،ایلیت،اسمکتایت،کائولینیت و پالیگورسکایت بودند.تفاوت کمی در نوع کانی ها ی رسی بین پدون ها وجود دارد.به هرحال،مقدار کانی های رسی در نتیجه شرایط هوادیدگی متفاوت می باشند

کلیدواژه ها

رده بندی، توپوگرافی، انتی سولز، اریدی سولز، Hyperthermic

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.