بررسی عددی انتقال حرارت نانو سیالات همگن تحت جابجایی آزاد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جریان سیال انتقال حرارت و جرم
  • کد COI اختصاصی: FFHMT01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 807
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدفواد آقامیری

دانشگاه اصفهان، دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی شیمی

زهرا علیمحمدی

دانشگاه اصفهان، دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی شیمی

چکیده

امروزه استفاده از نانوذرات در سیالات به علت ضریب هدایت حرارتی بالای آنهاکه سبب افزایش قابلیت رسانایی گرمایی سیالهای پایه می گردد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با معلق کردن نانو ذرات فلزی همچون (AL(2)O(3 و CuO در سیالاتقابلیت رسانایی گرمایی آنها نیز افزایش یافته و با استفاده از این ایده ی کلیدی می توان انتقال حرارت در سیال را افزایشداد . ازمهمترین دلایل این افزایش انتقال حرارت، افزایش سطح انتقال حرارت و همچنین افزایش ضریب هدایت حرارتی است.هدف مقاله ی موجود مدل سازی انتقال حرارت جابجایی آزاد در یک محفظه بسته و درمحدوده ی دمای نانو سیال ها میباشد. در این مقاله نانو سیال مورد مطالعه شامل سوسپانسیون پایدار نانو ذره های (AL(2)O(5 با کسر حجمی 0/05% در آب است. سیستم مورد مطالعه، محفظه بسته حفره ای مربع شکل است که با یک سیستم دو بعدی تصویر شده است. در ابتدا حفره باسیال پرشده و سپس نیروهای شناوری ناشی از وجود گرادیانهای دمایی بین دیواره های گرم و سرد سبب ایجاد حرکات سیالدر حفره می گردد. دیواره های عمودی آدیاباتیک ودیواره های افقی ایزوترمال می باشند. نانو سیال در محدوده ی عددرایلی (Ra:10(3)-10(7 مورد مطالعه قرار گرفته است. با مدلسازی CFD معادلات سرعت و حرارت حاکم بر سیستم، نمودار هایتابع جریان، سرعت و ایزوترم های دمایی به دست آمده است و مقایسه ای بر روی نمودارها در اعداد مختلف رایلی انجام شدهاست. همچنین مقایسه با نتایج سایر محققان نشان می دهد حفره های عمودی که از دیوار های چپ و راست، گرم و یا سردمی شوند، بهتر از حفره های افقی که از دیوار های بالا و پایین گرم و سرد می شوند، می باشند.

کلیدواژه ها

جابجایی آزاد، نانو ذره، نانو سیال، مدل سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.