بررسی ویژگی های اب و هواشناسی حوضه آبریز هرسین از پلیستوسن تاکنون با تأکید بر شبیه سازی دما

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مخاطرات محیط زیست زاگرس
  • کد COI اختصاصی: CEZ02_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 940
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق قاسمی آزادخانی

دکتری جغرافیای طبیعی- آموزش و پرورش استان کرمانشاه

چکیده

کواترنر را به دو دوره چلیستوسن و هولوسن تقسیم کرده اند، دو ویژگی مهم کواترنر نوسانات شدید و متناوب و پدید آمدن انسان در کره ی زمین کواترنر را از مابقی دوران زمین شناسی جدا کرده و آن را متمایز ساخته است. نوسانات اقلیمی درعرض های بالا با افزایش و کاهش وسعت یخچال ها پدیدار می شده است. درباره ی ایران که در عرض های پایین تر قرار دارد نظریات متعددی درباره ی شرایط اقلیمی آن وجود دارد، از جمله از مهمترین نظریات عبارتند از: بارش زیادتر بوده است و دیگر اینکه دما کمتر از حال حاضر بوده و بدنبال آن تبخیر کمتر از حد معمول کنونی رخ می داده است. در این پژوهش سعی شده با شبیه سازی دما در حوضه آبریز هرسین که در زاگرس مرتفع واقع شده است گامی مهم در جهت آشکارسازی ویزگی شرایط دمایی زاگرس برداشته شود. برای این کار از داده های آماری بارش و دما ایستگاه هواشناسی هرسین (1392-1336) استفاده گردید و با استفاده از مدل جهانی به شبیه سازی دما هولوسن و پلیستوسن حوضه اقدام نموده شد و برای ترسیم نمودارها و تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزارهای اس پی اس اس و اکسل استفاده شد. آنچه از نتایج این تحقیق معلوم گردید همه بیانگر این مطلب است که در حوضه آبریز هرسین متوسط دمای سالانه پلیستوسن و هولوسن به ترتیب 1.93 و 3.73 درجه سانتی گراد از دمای متوسط حال حاضر این حوضه 14.2 درجه ی سانتی گراد است، کمتر بوده است.

کلیدواژه ها

دما، هولوسن، پلیستوسن، کواترنر، حوضه آبریز، آب و هوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.