پهنه بندی نمایه های فرین مرتبط با مخاطرات آب و هوایی در استان فارس
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مخاطرات محیط زیست زاگرس
- کد COI اختصاصی: CEZ02_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 721
نویسندگان
چکیده
رویدادهای فرین دمایی و بارشی بخش مهمی از مخاطرات آب و هوایی به شمار می روند که به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک از بسامد رخداد بالایی برخوردار است. بدین جهت در این پژوهش برای بررسی رویدادهای فرین مرتبط با مخاطرات آب و هوایی از چهار نمایه فرین دمایی تعداد سالانه روزهای یخبندان (FD)، تعداد سالانه روزهای یخی (ID)، تعداد سالانه روزهای تابستانی (SU) و تعداد سالانه شب های گرمسیری (TR)؛ و ردخدادهای باران بیش از 30 میلی متر و برف بیش از 15 سانتی متر در 18 ایستگاه همدید استان فارس با بازه زمانی مشترک 8 ساله (2013-2006) استفاده گردید. سپس پس از گردآوری داده های فراوانی رخداد سالانه برای هر کدام از مخاطرات آب و هوایی یاد شده، نقشه های پهنه بندی فراوانی رخدادها به روش کریجینگ معمولی به تفکیک برای هر کدام از مخاطرات تهیه گردید. یافته های پژوهش نشان داد بیشینه فراوانی روزهای یخبندان با 946 روز به شهر صفاشهر و کمینه آن با 8 روز به شهر لامرد، بیشینه فراوانی روزهای تابستانی با 2293 روز به شهر لامرد و کمینه آن با 1095 روز به شهر اقلید اختصاص دارد، شهر ایزدخواست در شمالی ترین نقطه استان با 28 روز بیش ترین فراوانی نمایه روزهای یخی را دارد و 12 شهر استان فاقد روزهای یخی است. بالاترین نمایه تعداد شب های گرمسیری با فراوانی 1176 روز به شهر لامرد و کمترین فراوانی با 1 روز به شهر صفاشهر و شهر سپیدان با 50 روز بالاترین فراوانی رخدادهای بارش سنگین (باران بیش از 30 میلی متر)، و شهر آباده با 2 روز کمترین فراوانی رخداد این پدیده را به خود اختصاص داده است. رخداد بارش برف بیش از 15 سانتی متر تنها در شهر سپیدان با فراوانی 3 روز رخ داده است و دیگر ایستگاه ها فاقد این رخداد می باشد.کلیدواژه ها
نمایه فرین، مخاطرات آب و هوایی، کریجینگ معمولی، استان فارسمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.