بررسی لیست فلورستیک حوزه آبخیز شهرباز در استان قزوین
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مخاطرات محیط زیست زاگرس
- کد COI اختصاصی: CEZ02_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 867
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد همزیستی با بیابان، مرکز تحقیقات بین المللی بیابان، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
چکیده
از آنجایی که فهرست گیاهان، شناسنامه ای مفید برای هر منطقه و پتانسیل های آن محسوب می شود بررسی فلور هر منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی و تعیین فلور حوزه آبخیز شهرباز استان قزوین که بین 49,'46 و °48 الی 25,'53 و °48 طول شرقی و 54,'42 , °35 الی 12,'51 و °35 عرض شمال واقع شده صورت گرفت. منطقه مورد مطالعه دارای مساحت 9713/69 هکتار، ارتفاع متوسط 2060 متر از سطح دریا، دمای متوسط 8/9 درجه سانتیگراد و متوسط بارش سالیانه 445 میلی متر می باشد. لیست فلورستیک منطقه با جمع آوری و شناسایی گیاهان موجود در منطقه و همچنین استفاده از منابع موجود لیست فلورستیک محدوده مطالعاتی تهیه شد. بر اساس بررسی هی صورت گرفته، در محدوده مطالعاتی 178 گونه گیاهی متعلق به 29 خانواده شناسایی شد. بیشترین تعداد گونه به ترتیب مربوط به خانواده های Asteraceae (18 درصد)، Poaceae (12 درصد)، Fabaceae (11 درصد)، Lamiaceae (9 درصد)، Caryophyllaceae (6 درصد) و Brassicaceae (5 درصد) می باشد. از لحاظ دیرزیستی 77 درصد گونه های گیاهی شناسایی شده چند ساله و 33 درصد آن ها یکساله هستند. از نظر شکل رویشی 68/5 درصد گیاهان فورب، 14/6 درصد گراس، 13/5 درصد بوته و ¾ درصد آن ها درختجه هستند. به نظر می رسد این منطقه مستعد بهره برداری دارویی نیز می باشد.کلیدواژه ها
لیست فلورستیک، شکل رویشی، دیرزیستی، حوزه آبخیز شهربازمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.