اهمیت و جایگاه توانمندسازی کارکنان در سازمانها
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی حسابداری ، مدیریت مالی و سرمایه گذاری
- کد COI اختصاصی: CAFM03_126
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1103
نویسندگان
مدرس دانشگاه پیام نور
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور
چکیده
امروزه توانمند سازی به عنوان یکی از ابزارهای سودمند ارتقاء کیفی کارکنان و افزایش اثر بخشی سازمانی تلقی میگردد. به منظور کسب موفقیت در محیط در حال تغییر کسب و کار امروزی،سازمان ها به دانش ،نظرات، انرژی وخلاقیت کارکنان، اعم از کارکنان خط مقدم تامدیران سطح بالانیازمندند.جهت تحقق این امر ،سازمان ها ازطریقتوانمند سازی کارکنان مربوطه به منظور تشویق آنان به ابتکار عمل بدون اعمال فشار،ارج نهادن به منافع جمعی سازمانبا کمترین نظارت و انجام وظیفه به عنوان مالکان سازمان، اقدام می نمایند.توانمند سازی مخصوصاً درمحیط های کاریمجازی که اعضای سازمان از تعاملات چهره به چهره محروم می باشند و مجبورند که به طور مستقل عمل نمایند، بسیارمهم می باشد.همچنین توانمند سازی جهت حفظ امید و وابستگی کارکنان باقیمانده درطی سازمان های کوچک سازیسازمان حائز اهمیت است.توانمند سازی کارکنان راقادر می سازد تا در مواجهه با مشکلات و تهدیدها،ازمقاومت وانعطاف پذیری بیشتری برخوردار باشند. لذا می تواند به عنوان منبعی که از آسیب پذیری کارکنان جلوگیری نماید،مفید واقع گردد. با توجه به اهمیت موضوع،این مقاله با رویکردی مروری، پس ازتعریف توانمند سازی ،علل گرایشسازمان ها به توانمندسازی، موانع موثر بر آن و ... مورد امعان نظر قرار گرفته است و در پایان راهکارهایی عملی جهتتوانمند سازی کارکنان ارائه گردیده است.کلیدواژه ها
توانمندسازی، کارکنان، مدلهای توانمندسازی، سازمانمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.