جایگاه فناوری مدرن در نارسایی کالبدی ابنیه معاصرتجاری از منظر معماری: (مطالعه موردی ابنیه تجاری مناطق 1 و 3 تهران)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی معماری، عمران و توسعه کالبدی
- کد COI اختصاصی: ACPD01_234
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 671
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری در موسسه آموزش عالی آبا
چکیده
همواره نسبت میان فناوری و معماری مدرن را از دیدگاه های گوناگونی بررسی کرده اند. به طور کلی می توان گفت که نیازهای معماری و مسیری که معماری امروز در آن گام بر می دارد منجر به پدیدار شدن فناوری نوین می گردد. پژوهشگران نقش فناوری را در پیدایش معماری مدرن بسیار مهم می دانند و برخی ریشه به وجود آمدن معماری امروز را در ایجاد نگاه های نوین به تکنولوژی می دانند. تکنولوژی مدرن در عرصه های مختلف معماری معاصر ایران نیز حضور فعال و جدی دارد و آثار آن در اشکال، فضاها و کالبد اثر معماری نمایان است اما از تأثیرات آن غفلت شده و بدان به مثابه ابزاری خنثی و بی اثر نگریسته شده است. چنیننگاه و نگرشی به تکنولوژی سبب شده تا در کالبد ابنیه شاهد خلل و نارسایی هایی باشیم. آنچه در این مقاله مورد پژوهش و بررسی قرار گرفته است نسبت میان تکنولوژی و معماری صرف نیست بلکه با شناخت از این نارسایی های کالبدی به دنبال این هستیم که آیا شناخت و به کاربردن صحیح و دقیق و مناسب این فناوری به تنهایی برطرف کننده نارسایی های کالبدی ابنیه مدرن امروز ما هستند؟ آیا فقدان دانش کافی و عدم تسلط معماران به آن پدیدار آورنده این نارسایی ها هستند؟ در پایان برای پاسخ سوالات این چنینی به مطالعه دقیق کالبدی برخی ابنیه تجاری (در منطقه 1 و 3 شهرداری تهران) از منظر معماری می پردازیم.کلیدواژه ها
فناوری مدرن , معماری مدرن , مراکز تجاری , نارسایی کالبدیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.