بررسی روابط متقابل شهر و روستا در توسعه روستاهای شهرستان بناب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی معماری، عمران و توسعه کالبدی
  • کد COI اختصاصی: ACPD01_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1963
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسانه حدادی بناب

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

نحوه و دامنه ی روابط موجود میان شهر و روستا به صورت های گوناگون بر شکل پذیری، رشد و توسعه ی سکونتگاه هایروستایی و همچنین بر روابط درونی و بیرونی آنها اثر می گذارد. با توجه به نقش این روابط در فرایند تحولات و توسعه یکانونهای شهری و روستایی، علاوه بر بررسی انواع و علل روابط، شناخت آثار و پیام های اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی، و فضایی- کالبدی بر شهر و روستا و تلاش برای کاهش اثرات منفی این روابط در راستای ساماندهی آنها، زمینه ساز توسعه ی پایدار نواحی روستایی و شهری خواهد بود. در این مقاله ابتدا بحثی را در مورد روابط شهر و روستا و در نهایت انواعمدلهایی که روابط شهر و روستا را با آن ها مورد بررسی قرار می دهند مطرح می گردد. این تحقیق به مطالعه موردی درمورد عملکرد روابط متقابل و پیوندهای فضایی بین نقطه شهری بناب در دهستان حومه واقع در بخش مرکزی اینشهرستان پرداخته است. و در آن از تحلیل های آماری در نرم افزار spss (همبستگی، و رگرسیون) استفاده شده است. اینمقاله نشان می دهد که چگونه روابط متقابل شهر- روستا بر تغییرات اجتماعی، اقتصادی و کالبدی روستاها اثر می گذارد. روش بررسی در این مقاله اسنادی (کتابخانه ای) و مطالعات میدانی (پرسش نامه) می باشد. این نتیجه به دست آمد که روابط متقابل شهر و روستا تأثیر چندانی بر توسعه نواحی روستایی نگذاشته اند و بیشتر در تغییرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مؤثر بوده است و محدوده جغرافیایی مطالعه شده از آثار و پیامدهای کالبدی و ارگانیکی روابط روستا- شهر بی بهره بوده است.

کلیدواژه ها

روابط متقابل شهر روستا، توسعه یافتگی روستا، پیامدهای فضایی، شهرستان بناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.