مقایسه بادبندهای ضربدری همگرا و کمانش ناپذیر و میراگر اصطکاکی در میزان جذب انرژی و شتاب وارده به طبقات با استفاده از آنالیز غیرخطی تاریخچه زمانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی معماری، عمران و توسعه کالبدی
  • کد COI اختصاصی: ACPD01_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1003
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان قهرمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، گرایش سازه، دانشگاه علوم و تحقیقات فارس

محمدهادی فتاحی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس، گروه مهندسی عمران

چکیده

امروزه یکی از مسائل مهم در طراحی سازه ها، یافتن راهکارهای مناسب جهت کاهش نیروی جانبی وارده به اعضا سازه می باشد که در نتیجه ی آن شتاب کمتری به اعضا سازه وارد می گردد. استفاده از انواع میراگر های غیرفعال در صنعت ساختمان، یکی از بهترین این راهکارهاست. در این پژوهش یک قاب 5 طبقه با بادبند ضربدری همگرا بر اساس ضوابط لرزه ای آیین نامه 2800 طراحی شده و سپس این قاب در نرم افزار Perform3D با مقاطع حاصل از مرحله ی قبل، مدل شده و با استفاده از آنالیز تاریخچه زمانی، مورد آنالیز قرار گرفته و میزان جذب انرژی و شتاب وارده بر طبقه ی بام برای این نوع قاب برداشت گردید. با نتایج حاصل از تحلیل های عددی بر روی قاب مربوطه مشخص گردید که بادبندهای ضربدری همگرا، عملکرد ضعیفتری نسبت به سیستم های BRB و میراگر اصطکاکی در میزان جذب انرژی و شتاب وارده بر طبقه ی بام را دارا هستند. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که سیستم های BRB و میراگر اصطکاکی در میزان جذب انرژی رفتار تقریباً یکسانی را از خود نشان می دهند با این تفاوت که مقایسه شتاب وارد بر طبقات نشان داد که در سیستم دارای میراگر اصطکاکی کمترین شتاب وارده بر طبقه ی بام وارد شده است از این رو استفاده از این سیستم جهت حداقل سازی شتاب وارد به سازه و استهلاک بیشتر انرژی پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

بادبندهای ضربدری همگرا، میراگرهای اصطکاکی، سیستم های BRB، جذب انرژی، شتاب وارد بر طبقات و نرم افزار Perform3D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.