بررسی کیفیت و احیاء سیلابهای شهری در شهر شیراز
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE02_158
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2238
نویسندگان
چکیده
سیلاب شهری بعنوان یکی از منابع آب قابل احیا و با ارزش در بسیاری از نقاط خشک و نیمه خشک جهان مطرح می باشد[1]. در این مقاله به بررسی کیفیت سیلاب شهری و امکان احیاء آن در قسمتهای مختلف شهر شیراز پرداخته شده است. در شهر شیراز عمده سیلاب شهری توسط کانالهای منتهی به رودخانه خشک جمع آوری و بدون هیچگونه تصفیه و احیاء به دریاچه مهارلو انتقال می یابد. کیفیت سیلاب از اولین دقایق ایجاد رواناب در سه زیرحوزه شهری بزرگ، متوسط و کوچک با کاربریهای متفاوت، مطالعه شده است. یک ایستگاه در پایین دست، نزدیک به انتهای حوزه شهری رودخانه خشک با حوزه ای به نسبت بزرگ، ایستگاه بعدی در وسط شهر جاییکه قسمت عمده سیلاب حاصل از خیابان می باشد و سومین ایستگاه در محدوده غرب شهر یک حوزه به نسبت کوچک که بیشتر آن مسکونی می باشد، در نظرگرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد که بسیاری از آلودگیهای سیلاب جذب موادمعلق موجود می گردند و غلظت موادمعلق در سیلاب این مناطق از حد مجاز تخلیه به منابع آبی بیشتر می باشد درعین حال امکان احیاء سیلاب شهری در مناطق با کاربری مسکونی، با جداسازی شستشوی اولیه و حذف آلودگیهای آن از جمله مواد معلق و فلزات سنگین جذب شده به آنها وجود دارد. بیشترین فلز موجود در سیلابهای قابل احیای شهر شیراز فلز آهن است که غلظت آن در محدوده 6/9-1/0 میلیگرم در لیتر با حداکثر مقدار محلول مشاهده شده 4/4 میلی گرم در لیتر می باشد. بعد از آهن، فلز روی دارای بالاترین غلظت با محدوده تغییرات 7/2-001/0 میلیگرم در لیتر می باشد.کلیدواژه ها
سیلاب شهری، احیا، شستشوی اولیه، مواد معلق، فلزات سنگین،رودخانه خشک شیرازمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.