بررسی نقش حقوق شهروندی اقوام وادیان در بافت تاریخی شهر ارومیه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی، هنر و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEAE01_347
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید زارعی

عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی ره قزوین،استادیار گروه شهرسازی دانشکده معماری وشهرسازی

ائلناز ضرغامی سلطان احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه بین المللی امام خمینی ره قزوین

چکیده

خداوند در قرآن کریم می فرماید: ای مردم ما همه شما را نخست از مرد و زنی آفریدیم و آنگاه شعبه های بسیار و فرق مختلف گردانیدیم تا یکدیگر را بشناسید بزرگوارترین شما نزد خدا با تقواترین مردمند و خدا کاملا آگاه است حجرات،آیه 31 . در این آیه اصل زندگی اجتماعی تثبیت شده است درواقع اسلام بیش از آن که به کالبد شهر بپردازد، روح و شرایط زندگی در یک اجتماع انسانی را مد نظر قرار می دهد که البته برآیند کالبدی آن شهر ها از جمله شهرهای اسلامی خواهند بود.در بسیاری از شهرها اقوام و مذاهب مختلفی در کنار هم زندگی می کنند و با همدیگر تعامل و مشارکت دارند بدون این که با همدیگر به جنگ و جدال بپردازند و همین عامل در شکل گیری بناها و بافت های شهری تاثیر بسزایی داشته است. در میان این شهرها، بافت تاریخی شهر ارومیه نمونه بارز و زنده این نمونه می باشد. شواهد و اسناد تاریخی نشان می دهد که در این شهر اقوام و ادیان مختلف مسلمانان،مسیحیان ویهودیان در محلاتی جداگانه زندگی می کردند و همه آن ها با همدیگر یک انسجام و کل واحدی را تشکیل داده و سبب شکل گیری بافت تاریخی شهر شده بودند. لذا این مطالعه در صدد است که نقش اقوام و ادیان را در بافت تاریخی شهر و تعامل میان آن ها که در حقوق شهروندی میان اقوام و ادیان متجلی می شود، به روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از مطالعه ی کتابخانه ای و برداشت میدانی مشخص نماید.در این راستا بافت تاریخی شهر ارومیه که نمونه بارز و زنده این مورد می باشد، مورد مطالعه قرار گرفت و این نتیجه حاصل شد که دین و قومیت نقش موثری را در ایجاد وحدت و اتحاد ایفا می نماید و اقوام و ادیان مختلف نقش با اهمیتی را در ساختار اصلی این شهر دارا می باشد.

کلیدواژه ها

حقوق شهروندی، اقوام وادیان، بافت تاریخی، ارومیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.